A szentpétervári önkormányzat illetékes bizottsága pénteken elutasította a homokosok képviselőinek "értesítését". A deviánsok június 26-án szándékoztak első ízben felvonulást rendezni a városban.
A bizottság az elutasító döntést azzal indokolta, hogy a kérvényben megjelölt három lehetséges helyszín egyikén építkezés folyik, a másikon egy másik szervezet szándékozik rendezvényt tartani, s már korábban értesítette a hatóságokat, a harmadik pedig az alkotmánybíróság épülete mellett van.
Az önkormányzat közleményében szerepel az is, hogy a ferde hajlamúak még pénteken újabb "értesítést" adtak be, amelyben újabb három lehetséges helyszínt jelöltek meg.
Oroszországban rendkívül korrekt módon lépnek fel rendszeresen a közerkölcsöt sértő provokációk ellen: Moszkvában évek óta szeretnének felvonulni a buzik, de ezt rendszeresen megtiltja az önkormányzat, a helyszínre szállingózó néhány "felvonulót" mindig szétzavarják. Emiatt már szót emelt a köcsögpárti Európai Unió illetékes biztosa és számos nemzetközi szervezet is. A moszkvai fartúrók - sikertelenül - végigjárták az oroszországi jogi instanciákat, s panaszukkal a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordultak.
(Híradó nyomán)

Címkék: szentpétervár melegfelvonulás

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr712092995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása