Sikerrel fellebbezett a kiadatási döntés ellen az Ausztráliában élő Zentai Károly, akit, mint ismeretes, háborús bűncselekménnyel vádolnak a folyamatosan mindenkit vádoló zsidók.

A szövetségi bíróság úgy ítélte meg, hogy a belügyminiszter túllépte a hatáskörét, amikor engedélyezte a meghurcolt magyar kiadatását.
Zentai ügyvédje, Malcolm McCusker már korábban azzal érvelt, hogy a két ország közötti kiadatási megegyezések értelmében Ausztrália nem adhat ki olyan embert Magyarországnak, aki ellen nem emeltek vádat. Márpedig az ügyvéd szerint a magyar hatóságok egyértelművé tették, hogy csak "alapos gyanú" van arra, hogy Zentainak köze volt egy (a sárga csillagot a törvényes előírás ellenére nem viselő) zsidó 1944-es meggyilkolásához.
A döntés után Zentai a bíróság épülete előtt újságíróknak azt mondta, a jogi eljárás öt éve alatt ő és a családja a poklok poklán ment keresztül. El sem tudja mondani, mit érez most, tette hozzá.
Zentai arról is panaszkodott, hogy az eljárás elvitte élete összes megtakarítását. "Gyakorlatilag mindenemet elveszítettem" - idézte szavait az AAP ausztrál hírügynökség. Persze a Talmud harcosai már ennek is örülhetnek.
Követelőznek a hoppon maradt zsidrákok
A jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ pénteki közleményében élesen bírálta az ítéletet, megállapítva, hogy "Ausztrália az egyetlen nyugati demokrácia, amely egyetlen náci háborús bűnös ellen sem folytatott le sikeres eljárást, jóllehet a második világháborút követően több száz náci emigrált az országba".
A központ igazgatója, Efraim Zuroff nyilatkozatában így vádaskodik: "A Zentai-ügy is megmutatja, hogy az ausztrál igazságszolgáltatás képtelen megérteni, mennyire fontos és sürgető a holokauszt bűnével gyanúsítottak bíróság elé állítása."
Zuroff felszólítja a magyar és az ausztrál hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent a "szerencsétlen döntés" megváltoztatása érdekében.
(MTI nyomán)

Címkék: ausztrália zentai károly

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr362126213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása