Július 1-től 8,5 százalékos kamat mellett kaphatnak hitelt a felsőoktatási intézmények hallgatói.

Július 1-től az eddigi 9,5 százalékról 8,5 százalékra csökken a diákhitel kamata; ez a legalacsonyabb kamatszint a hallgatói hitelezés 2001-es fennállása óta - közölte Őri András, a központ kommunikációs vezetője csütörtökön.

Őri András közlése szerint a hitelek kamatlába a tudatos finanszírozási politikának, a csökkenő hozamkörnyezetnek, valamint az ügyfelek változatlanul kiváló törlesztési fegyelmének köszönhetően csökkenhetett a tovább az idén is.

A szemeszterenként felvehető összegek nem változnak. A költségtérítéses diákok maximum havi 50, az államilag finanszírozott képzésben tanulók legfeljebb havi 40 ezer forintot igényelhetnek.  Emellett a negyven év alatti felsőoktatásban tanulók továbbra is választhatják a havi 30, 25, 21 és 15 ezer forintos kölcsönösszegeket nem csak a hazai, de külföldi tanulmányaik folytatása során egyaránt.

(MTI)

Címkék: központ andrás kamat diákhitel zrt. őri

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr802106037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xantusfanni 2010.08.03. 16:26:42

szervusz!Sürgősen kéne bankszámlát nyitnom, hogy majd felvehessek diákhitelt de halvány gőzöm sincs, hogy hol lenne a legjobb az egy 20 éves egyetemistának…Igaz! találtam már egy csomagot az Erste banknál,ami jónak tűnik de nem túlságosan értem. A kérdés az, hogy jó-e erstebank.hu/extras/fiatalsag/#/erste-szemeszter-bankszamla köszi szépen!
süti beállítások módosítása