Mégsem a kereszténydemokrata Simicskó István lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a főváros XI. kerületében az őszi önkormányzati választáson - tudta meg az MTI kormánypárti forrásból hétfőn.
Az MTI június 16-án számolt be arról, hogy Simicskó István lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Újbudán; a napokban azonban eldőlt, mégsem ő indul a posztért ősszel. A politikus továbbra is a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára marad.
A tisztségre jelöltként korábban felmerült Kupper András fideszes politikus neve is, aki azonban a honlapján június 11-én azt közölte, hogy Simicskó Istvánt támogatja Újbuda polgármesterjelöltjeként, és a Fidesz kerületi elnökségének jelölését köszönettel visszautasította. Az MTI akkori értesülése szerint felmerült lehetséges indulóként Schneller Domonkos, a Fidesz XI. kerületi elnöke és Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapító szóvivőjének neve is, de végül a legtöbb szavazatot Simicskó István kapta.
Néhány nappal később, június 23-án a Fidesz választmányának elnöksége feloszlatta a Fidesz kerületi szervezetét, az újjászervezéssel pedig Simicskó Istvánt bízták meg.
Simicskó jelenleg a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára; ha polgármesterré választották volna, akkor a törvény szerint le kellett volna mondania kormányzati posztjáról.
(MTI)

Címkék: simicskó istván fidesz kdnp

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr792147680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása