Zöld pólóban a Parlamentben

 2010.07.12. 21:00

A Jobbik Jogsegélyszolgálat tagjai hétfőn tettek egy körsétát a Parlamentben a hatóságok által üldözött zöld színű pólókban. Ezek azok ruhadarabok, melyeket július 4-én a Vám- és Pénzügyőrség és a rendőrség közös akcióban keresett egész Magyarország területén, és ezért költött több mint százmillió forintot az adófizetők pénzéből. Kérdés, hogy az állampolgárok is támogatnák-e ezeket a nyomozásokat, ha tájékoztatva lennének ezek költségeiről.

A múlt heti államtitkári válaszból tudvalévő, hogy a július 4-i Erzsébet téri rendezvényt az alábbi okok miatt támadták meg a rendőrök: állítólagos kő és üvegek dobálása a rendőrök felé (ez természetesen szemenszedett aljas hazugság az államtitkár részéről) és ’tisztázatlan eredetű’ pólók felkutatása. Ez utóbbi indoknak szerettünk volna utánajárni, de a teremszolgák pitiáner kötözködésén és zaklatásán kívül nem kaptunk semmilyen felvilágosítást a zöld pólók üldöztetésének okáról.
Ennek fényében megállapítható, hogy a magyarországi Parlament nem állta ki a jogállamiság próbáját, mivel jelenleg öltözködési szabályzat (dress code) van érvényben az épület falain belül. A hatalomnak nem tetsző ruhadarabok viselői zaklatásnak vannak kitéve abban az épületben, ahol oly gyakran hangzik el az alapvető alkotmányos jogok tiszteletben tartása - tájékoztat a Jobbik Jogsegélyszolgálat.
(Kuruc.info)

Címkék: extra

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr442147416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása