Hétfőn, a tervezettnél korábban hazautaznak Philadelphiából azok a mosonmagyaróvári diákok, akik a múlt hét szerdán szenvedtek balesetet a Delaware folyón. Arról egyelőre nincs hír, hogy a vízibalesetben elhunyt két társuk testét mikor szállítják haza.

Öt nappal a Delaware folyón történt végzetes hajóbaleset után, hétfőn hazautazik Philadelphiából az a magyar csoport, amelynek két tagja odaveszett a tragédiában - írta Philadelphia Daily News című napilap.

A mosonmagyaróvári gimnázium nyelvgyakorlatra az Egyesült Államokba érkezett diákcsoportjának tagjai múlt héten szerdán szenvedtek hajóbalesetet. A csoportot szállító turistahajó egy uszállyal ütközött. A balesetben két diák, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiú eltűnt, holttestüket pénteken találták meg a Delaware folyóban. Az újság jelentése szerint az még nem tisztázott, hogy a két magyar áldozatot mikor szállítják haza. A philadelphiai halottkémi jelentés szerint a fiatalok halálát fulladás okozta. A csoport többi tagja azonosította őket személyes tárgyaik alapján.

A csoport július 2-án érkezett az Egyesült Államokba, ahol egy nyelvi programban vett részt. Scott Widmer, a Marshallton United Methodist Church egyház lelkésze - ez az egyház támogatta a magyar csoport útját - azt mondta: bár a diákok a tervezettnél hamarabb hazautaznak, az eset a magyar és az amerikai fiatalokat örökre összeköti. A városnéző vízibuszon a 13 magyar diákon és 2 tanáron kívül 4 amerikai diák és velük 3 felnőtt is utazott. A hét végén Philadelphiában és Mosonmagyaróváron is megemlékezést tartottak.

A szövetségi hatóságok megkezdték a baleset körülményeinek kivizsgálását. A CNN hétfői jelentése szerint a motorhiba miatt leállt és lehorgonyzott vízibusz személyzete rádión kapcsolatba akart lépni az uszály tolóhajójával. A vészhívásokat a térségben több vízi jármű is vette, a tolóhajóról azonban nem érkezett válasz.

(MTI)

Címkék: baleset philadelphia delaware hajóbaleset

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr552147243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása