Tizenöt nap haladékot kapott az április 29-e óta csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. arra, hogy megegyezzen két biztosított követeléssel rendelkező pénzintézettel - közölte Baranyi Sándor, a cég igazgatósági elnöke pénteken.

A hitelezők többsége abban érdekelt, hogy csődegyezség szülessen, ezért hozzájárultak a csődeljárás tizenöt napos meghosszabbításához - mondta a csődegyezségi tárgyalást követően az elnök.

Baranyi Sándor ismertette, hogy a két banknak a csődegyezség "marginális kérdéseiben" módosítási igénye volt, nyilatkozatuk szerint, ha számukra elfogadható változást sikerül elérni, támogatni tudják a megállapodást.

A vállalkozás hitelezői között azonban akadnak olyanok is, akik úgy látják, egy felszámolási eljárás során jobb megtérüléssel juthatnak pénzükhöz, nekik nem érdekük a csődegyezség létrejötte, ahogy a konkurenciának sem - közölte az elnök.

Az üzletember szerint a hétfői megbeszélésen elhangzottak alapján a szállítók bíznak benne, hogy a cég a sikeres csődegyezség után talpra tud állni.

A Szeviép Zrt.-nek komoly követelései vannak az M43-as autópálya építésével kapcsolatban, egyelőre nem történt meg a "pótmunkák" elszámolása, ahogy a fővállalkozó sem fizette ki még az összes elvégzett munkát - tudatta Baranyi Sándor, hozzátéve: ha ez a forrás rendelkezésre állna "nem lenne kérdés ennek az egyezségi tárgyalásnak az eredménye".

Az igazgatósági elnök a csődegyezség konkrét részleteivel kapcsolatban az MTI kérdésére nem kívánt nyilatkozni, azt ígérte, a publikus adatokról később közleményt adnak ki.

Temesvári Zoltán ügyvéd, aki másfél tucatnyi, az M43-as autópálya építésében a Szeviép Zrt. alvállalkozójaként résztvevő céget képvisel, korábban közölte, a jelenlegi csődegyezségi javaslat szerint a vállalkozás elismert adósságainak 30 százalékát egyenlítené ki, további 520 millió forintot pedig akkor fizetne ki hitelezőinek, ha az M43-as autópálya építéséhez kapcsolódó követelésének ellenértéke befolyik a céghez. A Szeviép Zrt. ezen kívül saját részvényeinek 13,7 százalékát is felajánlotta hitelezőinek.

(MTI)

Címkék: csőd autópálya építés céghírek

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr852147238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása