Kárvallottak

Ha a kedves olvasónak igen nagy javadalmazás mellett azt a szokatlan feladatot adnák, hogy az élettől duzzadó, egészséges Ausztriának társadalmi szövetét holnaptól kezdve roncsolja szét, mit tenne? Hol kezdené a munkát? Megszüntetné egy tollvonással a kötelező katonai szolgálatot? Arra tanítaná a gyerekeket az iskolában, hogy köpjék le tanárjukat? Az autósokat arra szólítaná fel, hogy dobálják ki a szemetet Karintia és Stájerország, meg a többi tartomány kristálytiszta útjai mellé? Az igen szerény „Studienbeitrag” (tanulmányi hozzájárulás) helyett fizetőssé tenné az egyetemeket? Balliberális szerzőknek és műhelyeknek több száz ezer eurós megrendelést adna, hogy cincálják szét az osztrák történelem nagyjait, bemutatva, minden, ami kedves az osztrák szívnek, mítosz, no meg undort keltő? Olyan embereket ültetne a médiumokba, akik érdekellentétek esetén automatikusan a bankok, a multik és az idegen termékek/érdekek pártját fognák? Olyan alakokat vinne be az osztrák parlamentbe, akik úgy viszonyulnak mindenhez, ami osztrák, mint Horváth Csaba, Lendvai Ildikó, az összes politikai Arató, Szabó Zoltán, Molnár Csaba és társai viszonyulnak mindenhez, ami magyar? Nem könnyű munka, ugye? És akkor még ott van az a nagy becs, amelyben ma szomszédunknál a parasztot, a tehenet, a hazai tejet és vajat tartják, amit szintén tönkre kellene tenni.

A helyes, egyszerű, hatékony út nem ez. Nem. Sokkal egyszerűbb. „Copy – paste” (másolás – beillesztés) munkáról van szó csupán. Egyszerűen le kell másolni a bukott balliberális koalíció valamennyi intézkedését, ugyanis azok kivétel nélkül, de valóban kivétel nélkül ezt a célt szolgálták. Pontosabban nem „ezt”, az osztrák, de a szocialista negyvenöt év után még megmaradt magyar társadalmi szövetének végleges szétszakítását. A természetes hierarchia nevetségessé tételét, a hagyományok tiszteletének kigúnyolását, a tradíció legfőbb megtartójának, a kisfalvaknak élhetetlenné tételét, a bűnözők védelmét, a kisiskolák, kisvonatok, kisposták bezárását.

Ilyen még – és ezt higgyék el – a világon sem vertikálisan (a történelem folyamán), sem horizontálisan (egyetlen más országban sem) nem volt. Az pedig végképp nem, hogy büntetlenül meg lehessen úszni. Hadd tegyem hozzá és hadd kockáztassam meg, ezeknek a legsúlyosabban kellene bűnhődniük, még az unióból való kilépés árán is, mert hosszú távon megérné.

Jobb híján most a kárvallottak fizetnek ismét. A kisvonatok, a kisiskolák, a kisposták újranyitásával. És ez még csak a kezdet.
Lovas István - MN Képeslap

Címkék: publicisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr982146034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása