A tejszektor helyzetének rendezését célzó átfogó intézkedéscsomag beterjesztését ígérte ez év végéig Dacian Ciolos mezőgazdasági EU-biztos, miközben Brüsszelben tejtermelők százai tiltakoztak az alacsony felvásárlási árak miatt.

"A csomag a szerződéses viszonyokra, a termelők alkupozíciójára, valamint az ágazatközi szervezetek szerepére fog összpontosítani" - mondta Ciolos az EU-országok mezőgazdasági minisztereinek tanácskozását záró sajtótájékoztatóján.

A miniszterek áttekintették a válságba jutott európai tejszektor helyzetét, és mint Ciolos mondta, annak módját keresték, miképpen lehetne annyi bizalmat ébreszteni a termelőkben, hogy továbbra is fenntartsák e befektetésigényes ágazat életképességét.

A mezőgazdasági ügyek román EU-biztosa utalt arra, hogy még nem jött el az ideje a tejágazatban a kvóták teljes eltörlésének. Kiemelte, hogy a tejtermelők nem csupán egy bizonyos terméktípust állítanak elő, hanem munkahelyeket teremtenek, és egyben meggátolják egyes régiók elnéptelenedését is.

A sajtótájékoztatón Sabine Laruelle illetékes belga szakminiszter reményét hangoztatta, hogy decemberben megvitathatják azokat a brüsszeli bizottsági elképzeléseket, amelyek a tejágazat versenyképességének megerősítését hivatottak előmozdítani.

(MTI)

Címkék: mezőgazdaság tejipar uniós biztos

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr492147224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása