A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 145,06 pontos, 0,64 százalékos csökkenéssel, 22 448,65 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 17,4 milliárd forint volt hétfőn, a vezető részvények mindegyike veszteségben zárt az előző napi záráshoz képest. A kereskedés végén közel 100 pontot esett az index a nap végi profitkivétel miatt.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház részvénypiaci elemzője érdektelennek, eseménytelennek nevezte a hétfői kereskedést. Tapogatózás folyik a magyar parketten, a befektetők elsősorban a tengerentúlra figyelnek, onnan várják az irányt - magyarázta az elemző. Keveset mernek kockáztatni, nincs eladó a piacon, ezért nincs nagyobb elmozdulás az árfolyamokban.

A magyar gyógyszerrészvények hétfői kereskedésére még nem volt hatással az orosz kormány döntése a stratégiai gyógyszerek listájáról - mondta az elemző. A listán 57 olyan fontos gyógyszer szerepel, amit jelenleg még nem, de ezután Oroszországban kell előállítani. Sőre Balázs magyarázata szerint a piac ezt hétfőn még nem vette figyelembe, annak megvizsgálása, hogy ez mit jelent a Richternek és az Egisnek, hosszabb elemzést igényel. A beárazást minden bizonnyal újabb célárfolyamok közzététele előzi meg, de a befektetők még a következő napokban elhangzó nyilatkozatokat várják.


Káplár Norbert, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője a csökkenő forgalmat emelte ki. Nagy dolgok, nagy elmozdulás nem történt a piacon. Hozzáfűzte: az orosz gyógyszerlista nem mozgatta meg a magyar gyógyszerszektort. A vásárlók óvatosak.  A magyar piacon a forgalomra kell figyelni, mert ha tovább csökken, vagy továbbra is alacsony marad, akkor már biztosan az eladók lesznek a meghatározók, ami az árfolyamok csökkenését jelenti - mondta.

A Mol 190 forinttal, 0,93 százalékkal 20 310 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 24 forinttal, 0,47 százalékkal 5126 forintra esett, forgalmuk 13,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,29 százalékkal 683 forintra gyengült, forgalma 609,0 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 550 forinttal, 1,21 százalékkal 44 950 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 138,5 millió forintos forgalom mellett 330 forinttal, 1,65 százalékkal 20 380 forintra erősödött.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2017,17 ponton zárt hétfőn, ez 19,36 pontos, 0,97 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

(MTI)

Címkék: árfolyam tőzsde mol bux bét otp bank

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr122147235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása