Válságmegelőző szerepet szánnak a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), amely a jövőben nemcsak akkor segítene, ha egy állam bajba jut, hanem előzetesen is segélyeket nyújtana a piacok megnyugtatására és a komolyabb gondok megelőzésére - írta a pénteki The Washington Post.

Az IMF és a világ vezető gazdasági hatalmai egy olyan globális pénzügyi védőháló megteremtésének lehetőségét tanulmányozzák, amelyben az egyes államok gyors úton nagy mennyiségű pénzhez juthatnának "a válságok elkerülésére". A Valutaalap szerepe alapvetően átalakulna, nem az lenne a feladata, hogy vár a bajba jutott országok segítségkérésére.
A washingtoni székhelyű pénzügyi szervezet könnyebben tudna rendkívüli segélyeket nyújtani és egy olyan rendszerkockázati mechanizmust is létrehozna, amelyben országok egy csoportjának egyszerre tudnának segítséget ajánlani. A múltban sokszor passzívnak tekintett IMF így (pro)aktív szerepet vállalhatna.
(MTI nyomán)

Címkék: imf nemzetközi valutaalapnak

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr602128531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása