Szégyenkezve kért bocsánatot egy brit konzervatív képviselő, aki azért hagyta ki a költségvetési szavazást, mert berúgott az éjszakába nyúló ülés alatt.

"Nagyon szégyellem magam. Őszintén bocsánatot kérek, nem tervezem, hogy újra inni fogok a Westminsterben" - mondta Mark Reckless brit konzervatív képviselő, aki a parlament múlt heti ülésén nem szavazott a költségvetésről, mert úgy érezte, nem lenne illdomos részegen visszamennie az ülésterembe - írja a BBC.

Reckless - aki egyike a májusi választásokon mandátumot nyert 227 új képviselőnek - elismerte, hogy hibázott. A költségvetésről szóló törvényjavaslat vitája hajnal fél háromig tartott, ez volt az első eset a májusi választások óta, hogy a képviselőház ilyen sokáig dolgozott. Az új képviselő több társával együtt már a végül hat órásra nyúló vita elején kiment a parlament Temzére néző teraszára, és ott inni kezdtek. Reckles azt mondja, nem tudja mi történt vele, hiszen általában egy-két pohár után megáll, most viszont csak arra emlékszik, hogy amikor szóltak neki, hogy vissza kellene mennie az ülésterembe szavazni, úgy érzete, nincs abban az állapotban, hogy erre képes legyen.

A hírek szerint Reckless annyira berúgott, hogy elaludt a teraszon, majd képviselőtársai tették be egy taxiba, ami 150 fontért vitte haza a választókerületébe. A BBC szerint Reckless ezt tagadja, azt mondja, belátva, hogy milyen állapotba került, maga döntött arról, hogy inkább hazamegy. Akárhogy is volt, ő és képviselőtársai is azt mondták: ez jó lecke volt. A brit lapok szerint a parlament körüli bárok rekordforgalmat bonyolítottak az ülés estéjén, nem Reckless volt az egyetlen, aki ivással ütötte el a szavazást megelőző órákat.

(origo)

Címkék: brit alsóház

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr762147718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása