Új csapata lesz a PMFC-nek

 2010.07.01. 00:00

Pécs–Pogány | Továbbra is lesznek Pogányban NB III-as labdarúgó-mérkőzések, igaz, a következő idény csapata nyomokban sem fog emlékeztetni az előzőre. A nevéből minden kiderül: Pogány-PMFC-nek hívják majd.

Az élvonalbeli csapatoknál már megszokott, hogy az NB II-ben vagy az NB III-ban is szerepeltetnek egy-egy gárdát, amelyben a fiatal, vagy az NB I-es keretből különböző okok miatt ideiglenesen kikerülő játékosok kapnak helyet. Az NB II. Nyugati csoportjának legutóbbi idényében négy ilyen együttessel is találkozott a PMFC: a Győr II., a Videoton II., a Honvéd II. és a ZTE II. is itt játszott.

 

Nem a spanyolviaszt találta fel tehát a PMFC akkor, amikor egy NB III-as csapat keresésébe-szervezésébe fogott. Illetve, ahogy már Bérczy Balázs klubigazgató pontosít: nekik nem NB III-as csapat, hanem NB III-as indulási jog kellett. A piros-feketék először az Ócsárddal tárgyaltak, ám végül a Pogánnyal jutottak dűlőre. Bár aláírás még nem szentesíti a megállapodást, gyakorlatilag biztos, hogy a következő szezonban a harmadosztályban szerepel majd egy Pogány-PMFC elnevezésű csapat.

– Ebben szerepelnek majd azok a játékosaink, akik kiöregedtek az ifiből, de még nem elég érettek a felnőtt kerethez – indokolta a döntést Bérczy Balázs. – Eddig őket rendszerint kölcsönadtuk különböző kluboknak, ám így nem voltak szem előtt, ráadásul nem is egy helyen edzettek, futballoztak.

A szabályok arra nem adtak lehetőséget a PMFC-nek, hogy NB III-as csapatot indítson – ehhez végig kellett volna járniuk a lépcsőfokokat a legalacsonyabb osztálytól kezdve, amire viszont természetesen nincs idő –, ezért kellett olyan egyesületet találni, amelyik nyitott az ötletre. Pogányban örültek a pécsiek megkeresésének, hiszen a következő idényben már amúgy sem indultak volna az NB III-ban.


– Az NB III-at már valóban nem akartuk volna vállalni, csak a megye III-ban győztes csapatot indítottuk volna a megye II-ben, illetve természetesen továbbra is működtettük volna az utánpótlásunkat – nyilatkozta Arany Csaba pogányi egyesületi elnök, aki ugyan a közelmúltban lemondott, de miután a közgyűlés ezt nem fogadta el, marad a posztján (szakosztályvezetőként Koleszár Viktor lesz a segítője). – Ekkor keresett meg minket a PMFC egy rendkívül korrekt ajánlattal.
Megkérdeztük a sportvezetőt, hogy mit profitál ebből a pogányi egyesület. Elmondta, az NB III-as csapatot mostantól a PMFC fizeti, sőt, beszáll a pályafelújításba is. A meccseket továbbra is Pogányban játsszák, vagyis a településen lesznek harmadosztályú bajnokik, ráadásul remélik, hogy idősebb Dárdai Páltól, a Pogány-PMFC edzőjétől a helyi trénerek is sokat tanulhatnak majd.

Az elmúlt idény NB III-as pogányi együtteséből mindenkit elengednek, hiszen a PMFC nyilván a saját játékosait akarja majd az új csapatban versenyeztetni. Amikor idősebb Dárdai Pált arról kérdeztük, lesz-e elég tehetséges futballistája, vagy máshonnan is kell igazolnia, a szakvezető így válaszolt: „Egyelőre nem tudom pontosan, hogy hányan leszünk, vagyis még képlékeny a keret összetétele. De az biztos, hogy jól jönne egy-két rutinos labdarúgó, akiktől sokat tanulhatnának a fiatalok. Gondolok itt például a korábbi PMFC-játékosra, Kulcsár Árpádra, aki amúgy is a pécsi klub utánpótlásában, az U17-es csapatnál fog dolgozni.”

(BAMA)

Címkék: pmfc pogány pmfc

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr332122092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása