Megszűnik a Szólás szabadsága az MTV-n, és a helyén induló új műsort a KDNP szóvivője fogja vezetni - írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Kreatív. A lap szerint a vasárnap esti közéleti műsort eddig vezető Krizsó Szilvia teljesen el is tűnik a képernyőről.

A jelenleg épp a nyári műsorrend miatt szünetelő Szólás szabadsága című műsor megszűnik, és műsorvezetője, Krizsó Szilvia lekerül a képernyőről - írja a Kreatív meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A kommunikációs szaklap szerint a 2003 óta futó vasárnap esti háttérműsor helyett egy új program indul, amelynek vezetője Halász Zsuzsa, aki a Fidesszel közösen kormányzó KDNP szóvivőjeként dolgozott az utóbbi években.

Halásznak van tévés múltja: még az első Orbán-kormány idején vezette a Hét című vasárnap esti közéleti műsort. Ennek a helyét foglalta el hét évvel ezelőtt a Szólás szabadsága. A Kreatív azt írja, hogy keresték az ügyben a tévé vezetőit, de nem tudták elérni őket, illetve hárították a nyilatkozatot.

A köztévé kommunikációs osztálya ugyanakkor a lapnak nem erősítette meg a Szólás szabadsága megszűnéséről szóló hírt. A Kreatív szerint azt közölték, hogy a nyár folyamán több sportesemény is lesz, és emiatt csúszik őszre a műsor újraindulása. Krizsó Szilvia a lapnak azt mondta, nem tud arról, hogy megszűnne a műsora.

A Kreatív információi szerint visszatérhet a közszolgálati csatornához Siklósi Beatrix és Szenes Andrea is, akik mindketten az első Orbán-kormány alatt voltak az MTV meghatározó arcai. Szenes műsora a csak műholdon fogható kettes csatornán már adásba is került, Siklósi Beatrix pedig az után térhet vissza a közszolgálati csatornához, hogy 2010. május 26-án a Legfelsőbb Bíróság jogerős ítéletében kimondta, jogellenes volt az, ahogy az MTV akkori vezetése 2004 novemberében rendkívüli felmondással megszüntette munkaviszonyát - írja a lap.

(origo)

Címkék: média mtv zsuzsa szilvia halász krizsó

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr142122071

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Poór Klára reloaded 2010.07.01. 07:53:56

Már elég öreg vagyok ahhoz, hogy emlékezzek Poór Klára asszonyra, a kádári Magyar Televízió egyik nagyasszonyára, aki a táncdalfesztivál vezetésétől a politikai interjúkig mindenben kiváló volt.Amúgy kellemetlen hangú, ellentmondást nem tűrő, erőszakos...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása