Néhány napja több mint 24 órán keresztül tartott házkutatást a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Központi Nyomozó Főügyészség közös nyomozócsoportja a Mesterházy Ernő volt főpolgármesteri főtanácsadó érdekeltségébe tartozó szigligeti ingatlanokban, valamint más szigligeti helyszíneken, ahol bizonyítékokat foglaltak le. Demszky bizalmasa öt Balaton-parti ingatlan tulajdonosa…
A BKV-ügyben az ügyészség által 163 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel meggyanúsított Mesterházy közvetlen szomszédjai azt állítják: a férfi kilenc éve titokban, engedély nélkül építkezik a természeti övezetben található szigligeti nyaralója alatt. Azért, hogy az építkezés zavartalanul folyhasson, az üzletember a szomszédok házát is felvásárolta. A környékbeliek úgy vélik: a föld alatti építkezésen nem helyi munkások dolgoztak, a sittet pedig viszonylag gyorsan, teherautókkal szállították el. Nem tudni, hogy a nyaraló alatt a domb belsejéből hány köbméteres területet vájatott ki Mesterházy, de szemtanúk szerint a föld alatt több nagy helyiség is található, van olyan, amelyikben állítólag fürdő van. Szemtanúk szerint a nyaralóban többször megfordult már Demszky Gábor is.
Felmerül a kérdés: miből szedhette meg magát ennyire a sokak által a „Városháza szürke eminenciásának” titulált háttérember?
Mesterházy az 1980-as évek budapesti undergroundjában találta meg a kezdeti üzleti lehetőségeit. Előbb a Ráday utcai Közgáz klubban, majd az Almássy téren szervezett klubot. Az 1990-es évek elején-közepén, tőzsdei tranzakcióknak köszönhetően tett szert jelentősebb vagyonra. Vállalkozói karrierjét a Bahia üzletlánc megalapításával indította, és egy ideig a Sziget.hu Kft társtulajdonosa is volt. (Demszky egyébként általában a Szigeten ünnepli születésnapját, ami augusztus 4-én van.)
Az üzletemberről tudni érdemes, hogy Mécs Imre veje, 1997-ben feleségül vette Mécs Mónikát, és ezzel tagja lett a Mécs-Magyar-Demszky családnak: Demszky Gábor második felesége, Hodosán Róza lett Magyar Bálint felesége, akinek sógora Mécs Imre. A családi kapcsolat a Future Clean nevű takarítócég megalapításában is közrejátszott. Ez a társaság arról híresült el, hogy az Orbán-kormány idején – elsősorban a Deutsch Tamás vezette sportminisztériumtól – kapott zsíros és gyakorlatilag felmondhatatlan megbízásokat állami intézmények (Népstadion, tatai edzőtábor, Császár-Komjádi Uszoda, Hattyúház) takarítására. Mécs Imre lánya, Mónika tagja volt annak az ellenzéki csoportnak, amely a rendszerváltás előtt Prágában demonstrált, ami miatt a tagok egy részét - köztük Deutsch Tamást is - lecsukták a csehszlovák rendőrök.
Mesterházy más cégeket is alapított, cégtársa volt többek között Demszky korábbi felesége, és Tóthfalusi György, a fővárosi SZDSZ egykori tagja is (a BKV igazgatóságának volt elnöke, akit hűtlen kezelésre való felbujtással gyanúsít az ügyészség). Demszky jobbkeze korábban szerepet vállalt a TV2 igazgatótanácsában is, a városházán pedig hivatalos megbízása volt arra, hogy koordinátorként tartsa a kapcsolatot a Gyurcsány-kormánnyal. Érdekesség, hogy Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titokminisztere, aki a 80-as években az egyetemi KISZ-bizottság titkára volt, felügyelte a Ráday Klubot, amelyet Mesterházy szervezett.
Mesterházy Ernőt az eredményes házkutatást követően szabadlábra helyezte a bíróság… Hát, nem furcsa?
(HVG, Wikipédia nyomán olvasónktól)

Címkék: zsidóbűnözés antimagyarizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr652117060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása