Lengyelország és Magyarország évszázadokon átívelő barátságára, Szent László király történelmi örökségére emlékeztek a Szabolcs községben megrendezett megyenapon és magyarországi lengyelség napján vasárnap.
A küldöttségek és a Szent Korona másolata hajón érkezett meg a Tisza-menti településre. Az ünnepélyes fogadást követően hagyományőrzők és lovas huszárok által vezetett, több mint kétszáz főből álló menet a földvár előtti színpadra vonult át, ahol Seszták Oszkár, a megyei közgyűlése elnöke köszöntötte a lengyel és magyar delegációt.
Az eseményen Jan Borkowski, a Lengyel Köztársaság külügyminiszter-helyettese levélben üdvözölte a jelenlévőket. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédében úgy fogalmazott, hogy mai napig töretlen a hit Szent László örökségében, valamint a lengyel-magyar megbonthatatlan barátságban. Az államtitkár szerint mind a magyar, mind pedig a lengyel népnek tisztelnie kell hagyományait, mivel csak így maradhatnak meg az emberiség emlékezetében.
(MTI)

Címkék: barátság lengyel magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr782113745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása