Elfogadhatatlannak tartja az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) udvarhelyszéki szervezete, hogy korábbi felszólítása ellenére az RMDSZ honatyái egyöntetűen megszavazták a nyugdíj- és bércsökkentést.
„Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a román politikai „elit” hozzá nem értése és felelőtlensége miatt teljes csődbe került az ország, és emiatt Székelyföld lakosságának is bűnhődnie kell” – olvasható a Nagy Pál elnök által aláírt közleményben.
Kifejtik, sajnálatosnak tartják, hogy "az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) az államelnök és pártja egészségtelen befolyása alatt áll", s így képtelenek valós lépéseket tenni a Székelyföld autonómiája érdekében. Az EMNT-sek szerint voksuk miatt a Hargita megyei RMDSZ-es honatyáknak vissza kellene adniuk mandátumukat, és többé nem lenne szabad közképviseleti tisztséget vállalniuk. A szervezet javasolja, hogy a hétvégén ülésező Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) bírálja felül a képviselők döntését, és az erdélyi magyar közösség érdekeit a pártpolitika érdekei elé helyezve, kezdeményezzék a kormányból való kilépést.
(Krónika)

Címkék: rmdsz mpp

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr532110093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása