Ugyan korábban felmerült, hogy a komoly anyagi gondokkal küzdő Dunaferr SE férfikézilabda-csapata nem tud elindulni az élvonalban, információnk szerint az újvárosi klub nevezése már csütörtökön beérkezett a szövetséghez. Annak ellenére, hogy a végső határidő csupán június 30-a.

A Dunaújvárosi Hírlapnak Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető igazgatója azt mondta, a város vezetése és a klub 2008-ban arról állapodott meg szóban, hogy a csapat kétszer ötvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást kap. "2009 tavaszán meglepetésemre már egyszer ötvenmillióról, és visszatérítendő támogatásról volt szó. Mi akkor jeleztük, nem tudjuk visszafizetni a pénzt, ekkor az elnökségnek azon tagjai, akik az egyeztetéseken részt vettek újabb ígéretet kaptak arra, hogy nem kell majd fizetnünk" - mondta Mátyás.

A lapnak Pintér Attila gazdasági alpolgármester úgy foglalta össze a történetet, hogy az önkormányzat ötvenmillió forintos áthidaló kölcsönt visszatérítendő összegként adta. "A pénzt az ISD Dunaferr Zrt. támogatásából akarták visszafizetni, de a vállalat - a gazdasági válságra hivatkozva - felmondta a szponzori szerződést, így a férfikézilabdázók kilátástalan helyzetbe kerültek. Tisztában vagyunk azzal, hogy a klub nem tudja visszaadni a pénzt, ha fizet, nemcsak a férfikézilabda szűnik meg, hanem az egész egyesület. Ugyanakkor a Dunaferrtől sem várhatjuk el, hogy egyedül oldja meg a sport finanszírozását. Mivel az idő sürget, záros határidőn belül meg kell vizsgálnunk, hogy a városnak milyen lehetősége van az egyesület, s közelebbről is most a férfikézilabda kft. megsegítésére. Mert az nem kérdés, hogy meg kell menteni a férfikézilabdát!"

A 2010-11-es kézilabda-bajnokságra június 30-ig kell leadni a nevezést, információnk szerint a Dunaferr olyannyira komolyan veszi a szereplést, hogy egy héttel korábban leadta a nevezéshez szükséges papírokat, amelyek csütörtökön meg is érkeztek az MKSZ-hez. Ez azt feltételezi, hogy az újvárosi együttesnél megoldódtak (illetve valószínűleg megoldódhatnak) az anyagi problémák, a következő szezontól ugyanis a nevezéshez pénzügyi garanciát - férfiaknál 50, nőknél 35 milliót - is vállalni kell.

Várhatóan a két feljutó, az Orosháza és a Pécs is vállalja az élvonalbeli szereplést, így a Gyöngyös mellett kieső Debrecen hiába indulna az élvonalban, úgy tűnik, erre nem lesz lehetősége.

A férfi NB I 2010-2011-ben várható mezőnye:
MKB Veszprém KC, Pick Szeged, Tatabánya Carbonex KC, Dunaferr SE, PLER KC, Csurgói KK, Budapest Bank Kecskemét KKSE, Balatonfüredi KSE, FTC Cityline, Mezőkövesdi KC, Uniqa-Pécsi VSE (NBI/B Nyugati csoport győztese), Orosházi FKSE (NBI/B Keleti csoport győztese)

(origo)

Címkék: férfi kézilabda dunaferr férfikézilabda csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr882106984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása