Petrétei József volt igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint Papp Károly dandártábornok, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnokának meghallgatásával kezdi munkáját az Országgyűlés emberi jogi bizottságának a 2002 és 2010 között, és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottsága - jelentette be a testület szerdai ülése után Ékes Ilona (Fidesz) alelnök.
Az albizottság tagjai, arra hivatkozva, hogy a döntés alapjául szolgáló iratok között vannak nem nyilvánosak is, zárt ülésen döntöttek arról, kikkel kezdik a meghallgatásokat. A döntést Ékes Ilona ismertette a sajtó képviselőivel.
Július 7-én 10 órára meghívják a KR parancsnokát, Papp Károly dandártábornokot, aki - mint Ékes Ilona fogalmazott - "nagyon korrekt jelentést készített, a Papp-jelentést annak idején". Az albizottság hozzá szeretne kérdéseket feltenni, valamint Petrétei József akkori igazságügyi és rendészeti minisztert is megkérdeznék a 2006 őszén történtekről.
(MTI)

Címkék: rendőrbűnözés anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr32104038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása