Lenhardt Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője beszámolt a mai ülésen az Egyesült Magyar Ifjúság által szervezett délvidéki rendezvényről, amelynek meghívottjai a szerb hatóságok rendszeres vegzálásának voltak kitéve. Németh Zsolt azt válaszolta, már tettek lépéseket.
Lenhardt kitért arra, hogy a hatóságok feltartóztatták a Kárpátia együttest a horgosi átkelőnél, illetve több magyar állampolgárt kitiltottak az EU-tagságért folyamodó szerbek, és az iránt érdeklődött, a magyar diplomácia milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő.

Válaszában Németh Zsolt külügyi államtitkár kijelentette, a zenekar kitiltása miatt a Külügyminisztérium felszólította a szerb hatóságokat, tartsák be a törvényeket, jelezve, hogy Szerbia EU-s csatlakozását Magyarország is támogatja.

(Barikád nyomán)

Címkék: jobbik szerbia kárpátia kitiltás

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr622147258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása