„Slováci z celéko sveta v úcte ku Trianonu 4.6. 2010.” (magyarul: Trianon iránti tisztelettel a világ szlovákjai: 2010. 6.4.) - hirdeti annak a koszorúnak a szalagja, amelyet magyarországi szlovákok helyeztek el 2010. június 4-én a Nagy-Trianon palota előtti téren, nem sokkal azután, hogy azon a helyen véget ért a trianoni békeparancs 90. évfordulóján rendezett összmagyar tiltakozó megmozdulás – írta az MVSZ sajtószolgálata 2010. június 17-én.

Itt látható a békéscsabai István Anna szlovák (?!) vezető által szervezett trianoni magyarellenes akció során hátrahagyott koszorú szalagjának fényképe.
A szalag jó kezekben van. A szalag elhozói készek, hogy amennyiben feláll a parlamenti vizsgálóbizottság, akkor magát a szalagot és a járulékos információt a bizottság részére átadják - írja a sajtószolgálat.
Alább pedig a békéscsabai magyarokat Versailles-ba vivő autóbusz sofőrének nyilatkozata olvasható (ugyanabból a forrásból), amelynek közlését a Békés Megyei Hírlap megtagadta, jóllehet leleplezi a tót ellentüntetők vezetőjének valótlan állításait.

Mint ismeretes, a Magyarok Világszövetsége parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a kisebbségi vezetők magyarellenes botrányának kivizsgálására.
Adjon az Isten minden magyar lelkületű honfitársamnak szebb jövőt!

Mivel a rádióban és a múlt szombati újságban megszólítanak, úgy gondoltam, hogy válaszomat megosztom a nyilvánossággal.
Én is részt vettem a trianoni megemlékezésen Versailles-ban, ahová a magyar megemlékezők autóbuszát vezettem, történelmi Magyarország jelképes pólómban.
Ez a pólóm volt tárgya annak a rövid incidensnek, amiben a békéscsabai szlovákok buszával utazott ismerősöm lebohócozott, sértő megjegyzéssel illetett. Ehhez az emberhez egy kérdésem volna: „Ezen a napon ő mit keresett Versailles-ban, a magyarok 90. trianoni gyász-évfordulóján, ha a Nagy-Magyarország jelkép látványa ezt hozta ki belőle?!”
Ez a lélekromboló, önérzetet sértő eset ráadásul közvetlenül a megható, szívhez szóló, emelkedett hangulatú megemlékezést követően történt.
Kijelentem, hogy a Magyarok Világszövetsége elnöke, Patrubány Miklós interjújában tett nyilatkozata megfelel a valóságnak, és minden úgy történt, ahogy azt ő elmondta.

A továbbiakban István Annához szegezném kérdéseimet. Interjújában ugyanis kihangsúlyozta és kikérte magának, hogy „elvégre demokratikus országban élünk!”
Ebben az esetben milyen indíttatásból háborítja fel, a vele nem azonos politikai nézeteket vallók véleménye?
Milyen demokratikus alapja van annak, hogy a szervezetük által már előre megrendelt buszos utakat nagy hirtelenséggel a vállalkozónak visszamondta?
Milyen víziói vannak a demokrácia fogalmáról ott, ahol megtörténhet az, hogy világnézeti különbségek miatt ítélkezik és szankcionál?!
Az eset további pikantériája, mivel ugyanaz a vállalkozás adta mindkét autóbuszt, hogy nekem, mint más elveket valló buszsofőrnek ezáltal csökkent a munkalehetőségem.
Utolsó kérdésem lenne, hogy kinek csípte a szemét az autóbusz ajtajára ragasztott, Nagy-Magyarországot ábrázoló öntapadó? Mivel az Önöket szállító autóbusznak úgy kellett kiállnia, hogy a Nagy-Magyarországot ábrázoló matrica nem látszódhatott, le kellett takarni.
Én édes magyar hazámban és külföldön sem vagyok hajlandó az autómon, a pólómon eltakarni, levenni az általam oly tisztelt történelmi Magyarország jelképeit.
Elvégre egy demokratikus országban élünk!
Suhajda László, a megemlékezőket szállító busz sofőrje
(Kuruc.info)

Címkék: antimagyarizmus anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr192102871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása