A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint hétfőn harminc embernek kellett elhagynia otthonát a rendkívüli esőzés miatt Tolna megyében.

Nagymányokon a megáradt Mocsárvölgyi-árok vize öntötte el a települést, emiatt öt házból huszonnégy embert kellett kimenekíteni. Karl Béla, a 2500 fő lakosú város független polgármestere kedd reggel elmondta: a két méter magasan hömpölygő vízben három ház sérült meg, közülük kettő súlyosan.
A polgármester hozzátette: kedden is számítanak arra, hogy a település központját esetleg elönti a víz, ugyanis tetőzik a város felé nyitott izményi halastavak szintje. "Ha másfél méternél nem lesz magasabb az ár, akkor meg tudjuk fogni, ha nem, akkor csak az ima segít" - mondta Karl Béla.
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Bonyhádon, Kisdorogon és Csibrákon is kellett kiköltöztetni embereket. A megyében összesen 65 esetben vonultak ki a tűzoltók vizet szivattyúzni, valamint műszaki mentéshez és villámcsapás okozta tűzhöz.
Hétfőn csaknem húsz Tolna megyei településen kellett védekezni a víz ellen.
Kedd reggelre minden község megközelíthetővé vált, a vízátfolyás miatt lezárt utak közül csak a Regöly és Keszőhidegkút közötti szakasz járhatatlan.
(MTI)

Címkék: tolna viharok esőzések

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr782100591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása