Robert Fico kész ellenzékbe vonulni, de ragaszkodik ahhoz, hogy pártja, a Smer kapja a parlamenti elnöki posztot. A kérést a kereszténydemokraták visszautasították. Eközben vasárnap jár le az európai mentőcsomagról szóló szerződés aláírásának határideje – Robert Fico ezt a győztes pártok támogatása nélkül nem akarja aláírni. Ezzel azonban elbukhat a Görögországnak szánt gyors uniós segítség.
Az ügyben Ivan Gasparovics köztársasági elnök is megszólalt. Szerinte „rövidesen napirendre kerül az Európai Unió költségvetésének jóváhagyása, s ráadásul ez akkor lesz, amikor Magyarország lesz az EU soros elnöke. Úgy fognak tekinteni Szlovákiára, mint akinek segítségre van szüksége, miközben nem képes vállalni a szolidaritást.”
A leendő kormánypártok pártok egyelőre nem kívánnak foglalkozni az üggyel, egyrészt mert álláspontjuk nagyrészt elutasító a segélycsomaggal kapcsolatban, másrészt pedig még nem kapott kormányalakítási megbízatást Iveta Radicová.
(HírTV nyomán)

Címkék: fico robert

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr712096004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása