Több, az őszi önkormányzati választással összefüggő új szabályról dönt hétfőn kezdődő két napos ülésén a parlament. Újra szavazás lesz a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött kormánytisztviselői jogállásról szóló törvényről, valamint a családok támogatásáról szóló jogszabály megváltoztatásáról.
Az önkormányzati voksolást már a mostani döntések alapján kell megtartani. Így a jelenlegi 72-ről 60 napra csökken a választási kampány, rövidebb idő marad az ajánlószelvények gyűjtésére, a kampánycsend pedig csak a választás napjára korlátozódna.
Ősztől a jelenleginél kisebb létszámú kisebbségi önkormányzatok jönnek létre, de a testületek száma változatlanul 15 és 53 közötti lenne.
A tervek szerint hétfőn szavaz az Országgyűlés újra a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött kormánytisztviselői jogállásról szóló törvényről, valamint a családok támogatásáról szóló jogszabály megváltoztatásáról.
A kormánypártok az iskolába járáshoz kötnék a családi pótlék kifizetését.
Vitáznak a képviselők az alkotmánybírák tagjait jelölő bizottság létrehozásáról szóló határozati javaslatról, valamint a kis- és középvállalkozások támogatásról szóló törvényjavaslatról is.
(MTI)

Címkék: választás családi pótlék önkormányzati

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr102095466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása