Adjon az Isten!
A Kuruc.infón olvashattuk nem oly régen, hogy Csány települést is elérte a mostoha időjárás. Egy család házát elöntötte a belvíz, tönkretéve azt teljes bútorzatával együtt. A csányi Jobbik, segítő szándékát kifejezve, egy segítségkérő üzenetet tett közzé.


Ezt az üzenetet Sümegen is olvasták, és egyből elindul a szervezkedés. Szerencsére Sümegen is vannak igaz magyar emberek, akik önzetlenül felajánlották segítségüket, karöltve a Jobbik sümegi szervezetével. Többen anyagilag segítették az utazás megvalósulását, sokan pedig ruha-, bútor-, és egyéb felajánlással járultak hozzá, hogy ez a pórul járt család fellélegezhessen. Hamar összegyűlt egy kisteherautónyi adomány, már csak a fuvart kellett megszervezni. Ennek megoldására sem kellett sokat várni, mivel jelentkezett egy fuvarozással foglalkozó család helyi, és felajánlotta, hogy üzemanyagáron elviszik az összegyűlt adományokat.
Június 17-én este megraktuk az autót és felkészítettük a másnapi útra. Reggel 5 órakor indultunk, mivel hosszú út várt ránk. Megérkezésünkkor szembesülhettünk a természet pusztító erejével, és, ami még szomorúbb, azzal a ténnyel, hogy a helyi önkormányzat nem volt felkészülve egy ilyen jellegű természeti csapásra. A vízelvezető rendszer, vagyis az árkok vagy túl kicsik, vagy egyszerűen nincsenek, mert betemették őket. A kapubejárók alatti csőrendszerek eltömődtek, elhanyagoltak. Egyszerű dolgok ezek, de ha nem foglalkozik velük senki, akkor nagy baj forrásai lehetnek.
Remélem, ez a sajnálatos esemény felnyitja az illetékesek szemét (és nem csak Csányban), hogy a mai szélsőséges időjárási viszonyok bizony megkövetelik a nagyobb odafigyelést és ráfordítást.

Ezúton szeretném megköszönni Dr. Kulcsár Ferencnek a szervezésben nyújtott önzetlen segítségét, valamint Varga Istvánnak és fiának, Varga Szabolcsnak, hogy autójuk felajánlásával segítették egy család kilábalását balsorsukból. Természetesen minden közreműködőnek, segítőnek ugyanúgy köszönet jár.
A csányi (jobbikos) emlékpark:
Tisztelettel:
Németh Richárd
elnök, Jobbik Sümeg
(Kuruc.info)

Címkék: jobbik sümeg csány

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr392094074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.25. 14:24:33

Felsőzsolcai heuréka

Lebontanák az ártéri Auchant? DózerLand?

vilagnezet.blog.hu/2010/06/19/felsozsolcai_heureka
süti beállítások módosítása