A komlói képviselő-testületi ülésen Páva Zoltán polgármester (MSZP) a hiányzókkal kapcsolatban közölte: Gelb Miklós független képviselő előzetes letartóztatásba került.

A hírt döbbent csend követte, mert, bár a városatyák tisztában voltak azzal, hogy a képviselő neve felmerült egy nyomozással kapcsolatban, a fordulat mindenkit meglepetésként ért - írja a Bama.hu.
Először 2009 áprilisában hallott a nyilvánosság arról, hogy Gelb Miklós és egy korábbi MSZP-s képviselő, T. Attila összefüggésbe hozható egy céges visszaéléssel, amely miatt nyomozást indított a Vám- és Pénzügyőrség. Egy komlói, főként ruhaiparban érdekelt vállalat korábbi vezetői hamis orvosi igazolásokkal megváltozott munkaképességűnek minősítve vettek fel embereket, és több százmilliós állami támogatáshoz jutottak utánuk.
A nyomozásról azóta semmit sem lehetett tudni, egészen csütörtökig, amikor a testületi ülésen elhangzott a képviselő távolmaradásának oka. A bama.hu tudomására jutott, hogy Gelb Miklóst jelenleg Pécsett tartják őrizetben, míg T. Attilát rosszulléte miatt börtönkórházba szállították. A nyomozást folytató Vám- és Pénzügyőrség egyelőre sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta az értesüléseket, de annyit közöltek, hogy az üggyel kapcsolatban a jövő hét elején sajtónyilatkozatot tesznek közzé.
(Bama - Hírszerző nyomán)

Címkék: zoltán páva miklós gelb

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr172093714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása