Nem egészséges az a tempó, amelyet a Fidesz-KDNP-kormánytöbbség diktál a parlamentben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Jobbik elnöke. Vona Gábor a hatástanulmányok és az ellenzéki pártok tájékoztatásának hiányára hívta fel a figyelmet. S bár az LMP-vel több kérdésben egyetértenek és együtt is szavaztak, ez nem jelenti azt, hogy a két párt egymáshoz való politikai viszonya megváltozott.
Szeretné tudni a Jobbik, vannak-e megfelelő hatástanulmányok a Fidesz akciótervének 29 pontja mögött. A párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a jövő héten kérdést intéz a kormánypárti frakciókhoz ezzel kapcsolatban, hiszen nem mindegy, milyen szakmai megalapozottsággal indul a kormányzati működés.
Vona Gábor szerint a Fidesz e felvetésre nem válaszolhatja azt, hogy nem jutott elég információhoz, illetve hogy csupán néhány hete vette át a kormányzást, hiszen nyolc éve arra készült, hogy a kabinet esetleges bukása esetén átveszi az ország irányítását. Ez elég idő volt arra, hogy a törvényjavaslatokat megfelelő módon előkészítsék - hangsúlyozta a politikus.
A Jobbik elnöke azt is felrótta a kormánypártoknak, hogy nem tájékoztatják megfelelően az ellenzéki képviselőket.
Nem egészséges az a tempó, amit a Fidesz-KDNP-kormánytöbbség diktál - folytatta Vona Gábor, aki szerint a Jobbik és a Lehet Más a Politika egyetért abban, hogy a mostanában napirenden lévő, az alkotmányt, a médiát, az önkormányzatokat, a választójogi rendszert, a parlamentarizmust érintő törvénymódosítások átgondolásához több időre lenne szükség.
A politikus megjegyezte: az ellenzék elmondhatja ugyan a véleményét, ám a Fidesz-KDNP a kétharmados többség birtokában úthengerként megy végig a neki tetsző úton.
Viszony
A Jobbik elnöke szerint az, hogy néhányszor az LMP-vel együtt szavaztak a Parlamentben, nem annak a jele, hogy a két párt egymáshoz való politikai viszonya megváltozott.
Vona Gábor hangsúlyozta: az LMP-s politikusokban gyakran láttak konstruktivitást a parlamenti munka során, és ez visszafelé is igaz, voltak tehát olyan alkalmak - például a média- vagy az önkormányzati törvény kapcsán -, amikor a két párt felszólalói egymást erősítve tették közzé gondolataikat. Ebből azonban nem szabad messzemenő politikai következtetéseket levonni, csupán arról van szó, hogy a kormány által beterjesztett törvényjavaslatokat mindkét frakció rossznak találta, és e módon tiltakozott ellene.
Ettől a politikai, ideológiai szakadék, és a programok közötti különbség megmarad, és meg is kell, hogy maradjon - jelentette ki a politikus.
Vona Gábor úgy véli: a Jobbikot és az LMP-t ideológiai szempontból nagyon különböző, mégis hasonló társadalmi akarat, igény hívta életre, támogatottságuk növekedése pedig azt mutatja, hogy ez az igény tovább erősödik. Mint mondta, el tudja képzelni, hogy ha nem is 2014-ben, de később e két párt között dől majd el Magyarország politikai vezetésének sorsa.
(InfoRádió)

Címkék: jobbik fidesz kdnp gábor vona

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr62091263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása