Elképzelhető, hogy a második körre felszívják magukat a csapatok, ugyanis a B csoport első összecsapásán pörgős, helyzetekben gazdag mérkőzést láthatott a Soccer City közönsége. Ezen felül már csak hab volt a tortán, hogy gólok is születtek. Nem is egy, hanem mindjárt öt is.

Az első tíz perc igazán nagy helyzet nélkül telt el, a csapatok inkább csak kóstolgatták egymást. Aztán a 17. percben megszületett az első gól: Lionel Messi lőtt be egy szabadrúgást a bal oldalról, a labda a menteni igyekvő Pak Csu Jong lábáról a kapu közepébe pattant. Nem sokkal ezután kényszerű csere következett a dél-amerikai válogatottnál. A megsérült Walter Samuel helyére Nicolás Burdisso állt be. A gól után lendületben maradtak az argentinok és a 33. percben egy szépen végigjátszott támadás után a csereként beállt Burdisso fejjel megcsúsztatott labdáját a hosszún érkező Higuaín hat méterről a baloldali kapufa mellett a hálóba bólintotta.

Az ázsiai csapatnál szinte alig volt a játékszer, amit a 62%-38%-os első félidei labdabirtoklási arány is jól mutatott. Ám még mielőtt De Bleeckere játékvezető lefújhatta volna az első félidőt, Li Csung Jong szerzett egy szemfüles gólt annak érdekében, hogy Diego Maradona tudjon mit mondani csapatának a szünetben.

A második félidőben ismét az argentinok voltak aktívabbak. Higuaín hat méteres lövését hárította bravúrral a dél-koreai kapus. A másik oldalon Jom Ki Hon került helyzetbe, de a jobb szélről leadott lövése elkerülte a kaput.

A 76. percben aztán Higuaín végleg eldöntötte a meccs végkimenetelét. Lionel Messi bal oldali kapufája éppen az érkező csatár elé pattant, akinek nem volt más dolga, mint az üres kapuba lőni a labdát.

A dél-amerikai válogatott nem állt meg a gólszerzésben - ha lúd, legyen kövér -, ugyanis Higuaín gyorsan fejjel is bevette Dzsung Szung Rjong kapuját négy-egyre növelve ezzel együttese előnyét.

Argentína összességében nagyon meggyőző, közönségszórakoztató sikert aratott és gyakorlatilag már továbbjutónak tekinthető. A drukkerek pedig reménykedhetnek, hogy most már ilyen lesz a folytatás is.

Labdarúgó-világbajnokság 2010., Dél-Afrika, B csoport, 2. forduló:

Argentína-Dél-Korea 4-1 (2-1)

Johannesburg, Futballváros Stadion, 82 ezer néző

Gólszerzők: Pak Csu Jong 17. - öngól, Higuaín 32., 76., 80., ill. Li Csong Jong 45+1
(Népszava)

Címkék: világbajnokság labdarúgás dél afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr762089252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása