Újabb aláírásgyűjtésbe kezd Seres Mária, a Civil Mozgalom vezetője (akinek annyira civil a mozgalma, hogy legutóbb is indultak a választásokon - a szerk.). Ezúttal azért, hogy az országgyűlési képviselők ne lehessenek egy személyben polgármesterek is.
Seres Mária az InfoRádióban elmondta: a kérdést magánszemélyként nyújtotta be, mert véleménye szerint a jelenlegi rendszer ellentétes az alaptörvénnyel.
Indoklása szerint a hatalmi ágak nem választhatók szét világosan azzal, hogy a végrehajtói hatalommal bíró, köztisztviselő polgármesterek egyúttal a törvényhozói hatalmat is gyakorolhatják azzal, hogy országgyűlési képviselőként részt vesznek az országgyűlés munkájában.
Seres Mária szólt arról is, hogy október 5-ig 200 ezer aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy a parlament elé kerülhessen az indítvány.
(InfoRádió nyomán)

Címkék: civil mária seres mozgalom anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr112086597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása