Korongoztak a szennai skanzenben

 2010.06.13. 00:28

Második alkalommal szerveztek a környékbeli fazekasoknak találkozót a hétvégén Szennán. A kétnapos rendezvény elsősorban az együttlétről, szakmai tapasztalatcseréről szólt.

– Ha valami hiányzik az emberek életéből, az az együttlét – mondta a szervező Buni Gabriella kerámikus. – Ezért ez a találkozó nem elsősorban az értékesítésről, sokkal inkább az együttlétről szól szakmai beszélgetésekkel fűszerezve. A helyszínen is készülnek kerámiák, s különböző foglalkozások színesítik a programot.

Buni Gabriella szerint komoly gondokkal küzd nemcsak a fazekas mesterség, hanem az egész kézműves szakma.

– Részint, mert eddig is harmincadrangú dolog volt fazekastermékeket vásárolni – tette hozzá Buni Gabriella –, most pedig, hogy még kevesebb az emberek pénze, érthető, hogy először ételre, rezsire költenek. Másrészt pedig nincs utánpótlás a szakmában. Az általam ismert legfiatalabb fazekas harmincegynéhány éves. Hiába van tehát meg a tudása a negyven-ötvenes fazekaskorosztálynak, ha nincs kinek átadni a tudást.
(sonline)

Címkék: skanzen szenna

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr892077428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása