A közbiztonság és a szervezési nehézségek mellett egészen speciális helyi problémákkal is szembesülniük kell a világbajnokságra érkező focicsapatoknak. Az amerikaiaknak két alkalommal is egy elefánt állta útját, miközben edzésre igyekeztek.
Kétszer is elefánt lassította le a dél-afrikai világbajnokságra érkezett amerikai labdarúgó-válogatott tagjait Rustenburgban.
A csapat pénteken edzésre indult a Royal Bafokeng Stadionba, ám percekig vesztegelt szálláshelye, a Bakubung Bush Lodge közelében egy elefánt miatt, amely az út menti fákról legelészett.
"Nagy élmény volt közelről látni ezt az óriást, mindenki lelkesen fotózott a mobiltelefonjával" - mesélte Carlos Bocanegra szövetségi kapitány. Korábban egy kisbusz került hasonló helyzetbe, amely tíz amerikai játékost szállított egy közeli piacra.
A hotel körül egyébként táblák figyelmeztetik a vendégeket arra, hogy ne merészkedjenek 30 méternél közelebb a felbukkanó elefántokhoz, és ne hangoskodjanak a közelükben.
(HVG - Barikád)

Címkék: afrika sport foci vb külföld stadion royal 2010 bafokeng

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr972076878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása