Orbán Viktor dühösen összevonta a szemöldökét Kósa Lajos múlt heti (csütörtöki) kijelentéseit követően, ugyanis mindenki, aki devizahitelt vett igénybe lakása megvásárlásához, most jóval több mint 1000 Ft-ot veszít egy hónap alatt, tehát ennyivel többet kell befizetnie a „baki” miatti árfolyamváltozás következtében.

Az OTP Bank igazgatósági tagjai és a vezérigazgató rokona viszont megmutatta, hogy nem keseregni kell, hanem hozzájuk hasonlóan ügyesen ki kell használni a lehetőségeket, megfelelően kiválasztani az eladás és a vétel percét, hogy okos tranzakciókkal miképp lehet egy nap alatt milliós nagyságrendű pozitívumot elkönyvelni.

Wolf László vezérigazgató-helyettes már május 26-án mázlistának mondhatta magát: a részvények értéke aznap 5455 Ft volt, de neki még sikerült ötezret elnyomnia 5677 Ft-ért. Akárhogy is nézzük ez 1.110000 Ft nyereség. Ezt követően, június 3-án sikerült Kósának az államcsőd említésével, annak szélére sodorni az országot, amire a biztonság kedvéért később Szíjjártó is rátett egy lapáttal. Június 4-én le is kellett zárni az OTP részvények kereskedelmét, mivel a papír több mint 10%-ot, 4840Ft-ra zuhant.

Sajnálom a kisrészvényeseket, de öröm az ürömben, hogy hazánk élelmes lakosai között voltak olyanok, akik ezt az akadályt is sikerrel tudták venni.

A fent említett Wolf László 17000 darab részvénnyel ismételte meg a korábbi bravúrt, de immár nem csak 222, hanem 464 Ft-ot sikerült nyernie részvényenként, mivel a 4840 forinttal szemben 5304 Ft-os átlagárat sikerült kicsikarnia. Segítek számolni: ez 7.888.000 Ft nem egész egy nap alatt. Az OTP Bank másik közleményében további 1000 darab részvény is szerepel, szintén 5304 Ft-os áron, de ez a 464.00 forint nyereség szóra sem érdemes.

A (feltehetőleg) leendő MLSZ elnök fia ugyanis még jobban járt, mivel Csányi Attilának 5330 Ft/darab átlagáron, tehát 490 forintos pozitívummal sikerült túladni a szájától elvont falatokból megvásárolt 39000 darab részvényen. Ez 19.110.000, azaz Tizenkilencmillió egyszáztízezer forint egy nap alatt.

A rutinos vásárlók sem fizettek rá, hiszen Dr. Bíró Tibornak 4720 Ft-ért, tehát Csányi Attila eladási áránál 610 forinttal olcsóbban sikerült hozzájutni ezer darab részvényhez. Szűkmarkúságának köszönhetően hozzá képest csak 610000 Ft megtakarítást sikerült elérnie. Nem így Dr. Utassy Lászlónak, szintén az OTP Bank igazgatósági tagjának, aki a 4700 Ft/darab átlagárnak megörülve már 10000 részvényt vett a magyar gazdaság egyik gyásznapján. Ennek megfelelően neki 6.300.000.-Ft-ot sikerült megspórolnia egy nap alatt.

Futballbarát miniszterelnökünk gyorsan intézkedett, hogy a várhatóan MLSZ elnökké avanzsáló, mellékállásban az OTP Bank vezérigazgatójaként tevékenykedő sporttárs cége nehogy további veszteségeket szenvedjen, és megnyugtatta a világot, hogy nincs szó államcsődről, csak Kósa hülyeségeket beszélt, és ezért dühös is rá.

Orbán Viktor tegnapi– a nem végleges „gazdasági programot” bemutató – beszéde pedig úgy megnyugtatta a piacot, hogy az OTP Bank papírjai a tegnapi záróárnál már 101 forinttal jobban állnak (16h39-kor).

Jelen állás szerint tehát a bemutatott eladók és vevők egyaránt örülhetnek okos döntéseiknek, de az összeesküvés-elméleteket alapból el nem utasító érdeklődőben felmerül a kérdés: Orbán Viktor dühös szemöldök-összevonása a Kós(z)a-beszéd miatt, nem lehet, hogy inkább kacsintás volt?

Molnár György
barikad.hu

Címkék: orbán fidesz bank kósa viktor otp lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr272068459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása