Izraeli szervezetek a közeljövőben humanitárius segélyflottillát indítanak a törökországi kurdok és örmények megsegítésére.
A hajóraj igyekszik befutni valamelyik törökországi kikötőbe, s a szervezők a segélyszállítmány eljuttatásán kívül a törökországi kurdok elnyomására, és az első világháborús örmény népirtásra is szeretnék fölhívni a nemzetközi közvélemény figyelmét.
 
A közeljövőben humanitárius segélyt szállító hajóraj indul az izraeli Haifa város kikötőjéből Törökország partjai felé. Az egyértelműen heccelődő szándékú elképzelést hétfőn jelentette be Boaz Toprovsky, az Izraeli Egyetemi Hallgatók Egyesületének elnöke, aki az elmúlt években több viharos kormányellenes tüntetést is szervezett az egyetemisták anyagi terheinek mérsékléséért. A hallgatói egyesület mellett a Törökországba induló flottilla szervezési munkájából az Izraeli Haditengerészet Veteránjainak Szervezete is kiveszi részét.
A humanitárius hajóraj szervezői elmondták, hogy mindenképpen szeretnének eljutni a török partokig, és útjukkal fölhívni a nagyvilág figyelmét a Törökországban élő mintegy hatmilliós kurd kisebbség sanyarú helyzetére és elnyomására. Boaz Toprovsky, a főszervező azt is bejelentette, hogy a flottilla az első világháború idején az örmények körében elkövetett török népirtásra is emlékeztetni akarja a palesztinok sorsáért aggódó nemzetközi közvéleményt.
Boaz Toprovsky az egyértelműen heccelődő és cinikus terv legfőbb szervezője a sajtónak azt is elmondta, hogy ellentétben a Gázai övezetbe tartó Mavi Marmara török hajó utasaival, az izraeli humanitárius hajóraj nem kíván agresszíven viselkedni a föltartóztatásukra érkező török haditengerészet egységeivel.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info

Címkék: izrael törökország kurdok örmények humanitárius boaz toprovsky flottillát

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr242066220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása