Moszkvában cáfolták a lengyel kormányszóvivőnek azt a közlését, hogy őrizetbe vették volna az orosz belügyi erők, az OMON három tagját, mert Lech Kaczynski lengyel elnök repülőgépe katasztrófájának helyszínén ellopták legalább egy áldozat hitelkártyáját, és azt használták is.
Vasárnap a varsói állítást már cáfolta az orosz belügyminisztérium, hétfőn pedig a belügyi erők főparancsnoksága szögezte le, hogy a hírnek nincs valóságalapja. A közlés szerint nem vettek őrizetbe OMON-ost a lengyel bejelentésnek megfelelő gyanú alapján.

Az orosz belügyminisztérium közleménye arra is felhívta a figyelmet, hogy a katasztrófa helyszínén több napon át a különböző belügyi erők - így az OMON mellett egyebek között a közlekedésrendészet, továbbá 15 nyomozó csoport - teljesítettek szolgálatot.
(MTI)
Korábban írtuk: Orosz rendőrök pénzt emeltek le egy olyan lengyel állampolgár bankszámlájáról, aki a szmolenszki légikatasztrófában halt meg.

A német DPA hírügynökség vasárnapi tudósítása szerint a lengyel Nemzeti Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács államtitkára, Andrzej Przewoznik számlájáról összesen 6 ezer zlotyit, azaz átszámítva körülbelül 414 ezer forintot vettek fel az áldozat bankkártyája segítségével. A néhai lengyel elnököt és kíséretét szállító repülőgép áprilisban zuhant le az oroszországi Szmolenszknél.
Az orosz rendőrök a repülőgép-szerencsétlenség helyszínén találták meg a bankkártyát. A varsói kormány szóvivője a lengyel PAP hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy az ügyben Oroszországban 3 embert vettek őrizetbe a rendőrség különleges, terrorellenes egysége, az OMON állományából. A lengyel média korábban többször is azzal vádolta az orosz hatóságokat, hogy nem biztosították megfelelően a szerencsétlenség helyszínét.
(FH)

Címkék: orosz lengyel rendőr moszkva bankszámla kaczynski hullarablók omon lech

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr282066249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása