Kitartás, Kurucok!
Egy hétvégi élményemet szeretném megosztani veletek.
Szombaton került megrendezésre az NS Front Fesztivál 2010, mint aznap kiderült Zsámbokon.
Zsámbok egy békés környék, kedves emberek, leszámítva a fekete retkeket. Az embereket nem zavarta a hangerő, rendben lement az Utolsó Védvonal és a Tar Had. Azonban Pufi Tomiék után az utcafrontról hangok szűrődtek be, majd az egyik rendező bejelentette: a falu cigányai felvonulnak a koncert ellen.
Ez igazából nem zavart volna sok vizet, de a Vérszerződés után a rendőrséggel kötött megegyezés értelmében a koncert ideje alatt nem lehet elhagyni a telket.
Rendben, beleegyeztünk (mi mást tehetnénk...), ám a Gungnir után a Vérvád fellépése előtt bejelentették, hogy nem engedik elkezdeni a zenekart játszani. Kész.
Az énekes, mivel nem zenélhettek, csinálta a hangulatot (a "Csavard fel a szőnyeget" átirata például nagyon hatásos volt).
Majd egy olyan 10-15 perc múlva a rendezőség (maximális tisztelet nekik, tényleg jó volt az este) bejelentette, hogy a rendőrség nem engedélyezi a koncert folytatását, mindenki menjen haza, ennyi volt, és ha nem oszlunk föl, bevetik a készenlétit. (Ezután még 2 Skrewdriver-számot elnyomtak, akusztikus hangszerekkel, az Ébredj magyar! is felcsendült, és kihúzták a tombolákat, de az este véget ért.)
"Magyarország 2010 - Valami nem kóser", állt az eheti Bar!kád címlapján. És tényleg; íme az orbáni Magyarország! Jó lenne körülnézni, kedves narancs-polgárok; változott valami? Ez nektek a 2/3-os forradalom? Nem lehet egy Isten háta mögötti kis falucskában koncertet szervezni, mert a Pintér-féle Készenléti feloszlatja?
Megérte Orbánt megválasztani tényleg, most már a helyzet sokkal jobb, és dübörög a demokrácia.
Íme a magyar szólásszabadság...
Szebb jövőt:
Névtelen hazafi

Címkék: olvasói levelek

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr232146003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása