Novák Előd, a Jobbik alelnöke szerint miközben a kormány gesztusokat gyakorol az MSZP, illetve egykori MSZMP-sek felé, addig a hasonló szavazóbázissal rendelkező jobbikosoknak csak gumibot és könnygáz jut.
A politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azon reményének adott hangot, hogy a kormány a jövőben a Jobbik személyi javaslatait is figyelembe veszi mindenek előtt a második betöltetlen alkotmánybírói tisztség, illetve az Országos Választási Bizottság tagjainak delegálásánál.
Novák Előd az állami vezetők kinevezése során a baloldal felé gyakorolt kormányzati gesztusok között említette a szocialista Bihari Mihályt, akit alkotmánybírónak jelölt a Fidesz, továbbá a volt MSZP-s országgyűlési képviselő Warvasovsky Tihamért, akit az Országgyűlés néhány hete az Állami Számvevőszék alelnökének választott.
A Jobbik szintén a baloldal irányába tett gesztusként értékeli Pozsgay Imre megbízatását, aki a kormányfő mellett dolgozhat az új alkotmányt előkészítő testület tagjaként - fűzte hozzá.
A jobbikos képviselő a legfelháborítóbbnak Gubcsi Lajosnak, az MSZMP Központi Bizottsága osztályvezető-helyettesének kinevezését tartja a HM Zrínyi Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatói pozíciójába.
Novák Előd érthetetlennek nevezte, hogy Navracsics Tibor miniszteri különbiztossá nevezte ki "Virág elvtársat, ismertebb nevén Virág Rudolfot", aki 1976-tól Dunaújvárosban a végrehajtó bizottság titkára volt, de a pártállami időkben a Belügyminisztérium szakállamtitkára is volt.
Hozzátette: Tarlós István is folyamatosan arról biztosítja a baloldalt, hogy főpolgármesterré választása esetén akár kész egy szocialista főpolgármester-helyettest is kinevezni maga mellé.
Novák Előd szerint emellett azon személyeknek is hosszú sora van, akiket el kellene, de mégsem távolítanak el az állami vezetésből. A politikus a volt szabad demokrata politikus Szent-Iványi Istvánt hozta fel példaként, aki szerinte pozíciójára alkalmatlanul tölti be Magyarország szlovéniai nagyköveti megbízatását.
(MTI nyomán)

Címkék: mszp fidesz jobbik novák előd

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr602141321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása