Használati utasítás: nézegetni, olvasgatni, ha éhesek vagyunk (de nem szeretnénk étkezni). A hányinger garantált.

Lehet más Magyarország, csak ehhez változásokra, tabukat ledöntő változásokra van szükség – összegezte Orbán Viktor miniszterelnök a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának szerdai ülésén kifejtett álláspontját újságírók előtt.

A kormányfő, miután részt vett az ellenzéki képviselőcsoport ülésén, sajtótájékoztatóján elmondta: a magyar választók 80 százaléka az áprilisi parlamenti választáson a változásra szavazott. Egyetlen olyan párt van Magyarországon – folytatta –, amely védeni akarja az elmúlt nyolc évet, és nem annak a megváltozására tette fel a következő évek munkáját.

„Azért is tudtam elmenni jó lelkiismerettel az LMP-hez, mert ha lehet más a politika, akkor lehet más Magyarország is” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az LMP és a kormánytöbbség között – a fennálló jó néhány jelentős véleménykülönbség ellenére is – a változás érdekében bizonyos együttműködés lehetséges. Még úgy is, hogy „tudomásul vesszük, hogy bizonyos viták, nem jelentéktelen kérdésekben fennálló viták hosszabb távon is fenn fognak maradni” – jegyezte meg.

Az LMP álláspontjáról szólva annyit mondott, hogy az ellenzéki frakció tagjai több együttműködést, a részvétel szélesebb lehetőségét és alaposabb, megfontoltabb egyeztetési, előkészítési rendszert kértek a kabinettől, a kormánytöbbségtől a törvényalkotásban. Orbán az általa elmondottakat felidézve kifejtette: nem lehet várni, hogy a július 19-én kezdődő parlamenti szünetig „a törvényhozás tempója és a változás intenzitása lassulna”, Magyarország, a magyar gazdaság ugyanis nincs abban a helyzetben, hogy néhány alapvető változás ne történjen meg július 19-ig.

„De ha visszajöttünk a nyári szünetről (...), illetve túl vagyunk az önkormányzati választásokon, akkor biztosan a mostani törvényalkotási munka tempója lassulni fog, átfogóbb lesz, kiegyensúlyozottabb lesz, több részvételi lehetőséget, hosszabb egyeztetési periódusokat kínál majd” – szögezte le a miniszterelnök. Beszámolt arról is az LMP-seknek – folytatta –, hogy a „tabudöntögetés elég jól halad”, hiszen korábban senki nem gondolta volna például azt, hogy jóval kisebb lehet a politikai osztály a mostaninál, vagy hogy a pénzintézeteket be lehet vonni az emberek igazságérzetét kielégítő mértékig a közteherviselésbe.

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője utalt arra, hogy az ellenzéki frakciók közül nem az LMP-é volt az egyedüli meghívás.
(MTI, képek: MNO)

Címkék: extra antimagyarizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr942136259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása