A Jobbik szerint a Fidesz által pénteken előterjesztett közbiztonsági csomag rohammunkában, meglehetősen színvonaltalan jogalkotási munka keretében született.
A kormány elzárással sújtaná a vagyon elleni szabálysértések elkövetőit - emlékeztetett Volner János, a párt országgyűlési képviselője, majd azt mondta: felnőtteknél a javasolt 60 nap helyett 180, míg a fiatalkorúaknál az indítványozott 30 helyett 90 nap maximális elzárást tartanának szükségesnek.
Kitért arra is, hogy a kormány vonakodott leszállítani a szabálysértési bűncselekményi értékhatárt a jelenlegi húszezer forintról a Jobbik által javasolt kétezer forintra. Szólt még arról, hogy az önkormányzati rendeletekben kiszabható maximális bírság összegét 50 ezer forintban maximálná a kormány, ez szerinte erélytelen módszer, a Jobbik ezt az összeget megtízszerezné.
A javaslattal összefüggésben azt hangoztatta: a kormány a Magyar Gárda ellen a jog eszközeivel próbál fellépni, a jogot "bunkósbotként" használja saját politikai céljai elérése érdekében.
(MTI)

Címkék: jobbik közbiztonsági csomag

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr312131361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása