A Magyar Nemzeti Gárda nevű szervezet demonstrációjára készülők közül eddig huszonegy embert állítottak elő a rendőrök, közülük tizenhetet a gárdisták gyülekezőhelyéül kijelölt Felvonulási térről - olvasható az MTV Híradó nevű honlapján.
Állítólag valamennyiüknél közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, például hatástalanított gépkarabélyt, boxert, gázpisztolyt és éles lőszereket találtak a rendőrök, egy "katonai egyenruhához hasonló öltözetű férfinál" pedig "gárdista kiképzési tervek voltak".
A híradás szerint továbbá rábukkantak egy rejtekhelyre is, ahol "nagy mennyiségű, felhalmozott kockakövet találtak".
A főváros különböző pontjain több száz rohamrendőr igazoltatja a megemlékezésre tartó gárdistákat. Mindenkit megmotoznak, és akinél tiltott eszköz van, azt beviszik a rendőrségre. Az előállítottak őrizetbe vételéről később döntenek.
(Híradó nyomán)

Címkék: demonstráció rohamrendőrök magyar nemzeti gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr692129094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása