Megkezdődött a lengyel elnökválasztás második fordulója vasárnap reggel hat órakor.

Csaknem 31 millió választópolgár jogosult az urnákhoz járulni, hogy döntsön a két jelölt, a liberális Bronislaw Komorowski és a konzervatív Jaroslaw Kaczynski, a repülőszerencsétlenség áldozatául esett Lech Kaczynski volt államfő ikertestvére között.
Az urnákat este nyolc órakor zárják le, és az exit-poll felmérések adatait az urnazárás után közvetlenül ismerteti a lengyel média. Az első hivatalos részeredmények nyilvánosságra hozása hétfő reggel előtt várható.
Az első fordulót két héttel ezelőtt Komorowski nyerte a voksok 41,5 százalékát megszerezve, Kaczynski öt százalékkal maradt le. A felmérések többsége most is Komorowski győzelmét vetíti előre, de Kaczynski esélyeit sem becsülik alá.
(MTI)

Címkék: második forduló lengyel elnökválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr262128496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása