Péntek délután 6 óra előtt egy daru segítségével kezdték meg áthelyezni a két bizánci hittéritő komáromi szobrát a Matica-székház balkonjáról a Kossuth téri körforgalom közepébe.

Mint arról hírt adtunk, Robert Fico kormányfő vasárnap délután hat órakor avatja fel a komáromi körforgalomban a Cirill-Metód emlékhelyet. A szobor építési engedély nélkül, törvénysértő módon kerül a körforgalom közepébe.

A Bumm nevű felvidéki portál szerint egy daru, egy teherkocsi és egymás között magyarul beszélő emberek (azaz többségükben magyarok) végezték el a piszkos munkát.


Ezen kívül 30-40 nézelődő és a sajtó munkatársai, valamint Vladimír Matejicka, a Smer komáromi parlamenti képviselője, illetve a Matica tagjai figyelték a munkálatokat.

Bastrnák Tibor komáromi polgármester bejelentést tett a rendőrségen. (Bastrnák eddig egyébként nagy tótbarát volt - talán most enyhül kissé e beteges szerelem - a szerk.) Felhívta továbbá a hatóság figyelmét arra, hogy a vasárnapi esti emlékműavatásra, melynek Robert Fico kormányfő lesz a főszónoka, Komárom város nem adott ki engedélyt. Személyesen beszélt a járási rendőrkapitánnyal, Marián Halásszal és felszólította a rendőrséget, hogy cselekedjenek a nem bejelentett rendezvénnyel kapcsolatban. Megjegyezte, hogy egyedül Bósza János komáromi autonómiaharcos jelentett be gyülekezést az adott időpontban a Kossuth térre.
Reméljük, minél több magyar vele tart, hiszen a teljes önfeladás jele lenne, ha egy felvidéki magyar város lakossága szó nélkül hagyna egy ilyen gyalázatot.
Bósza egyébként pénteken elállta a szobrot szállító teherautó útját és építési engedélyt követelt. Vladimír Matejicka smeres parlamenti képviselő és társai megpróbálták őt erőszakkal elrángatni, ám ő lefeküdt az úttestre.

Bószát végül sikerült elhurcolniuk, majd megkezdték a szobor átemelését a körforgalom közepén lévő talapzatra.
Videó az esetről:
 
 
Videón a tót pökhendiség is:
 
 
Utána szépen dísznövényeket ültettek, hogy a vasárnapi avatásra minden rendben legyen.
(Bumm - Sme nyomán)

Címkék: antimagyarizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr162128419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása