ITT már (futólag) említettük, hogy Pintér közbiztonság-javító terveinek jó része arról szól, hogy jobban be akarja fenyíteni a Gárdát.

Vannak az 1. függelékben teljességében olvasható tervezetnek (döntően) cigányokkal kapcsolatos részei is. Idézzük ezeket: „A 18 év alattiakat is lehetne elzárással büntetni, ha apróbb bűncselekményeket követnek el - ez az egyik eleme a Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott közbiztonsági csomagnak. … a szabálysértés kategóriájába tartozó apróbb cselekményeket is keményebben fogják büntetni a jövőben. A benyújtott törvény értelmében, ha valaki húszezer forint alatti értékben követ el lopást vagy éppen rongálást, akkor azért 150 ezer forintos pénzbírsággal vagy elzárással büntethető. Ugyanez vonatkozik a "nem gépi hajtású járművek", vagyis például a biciklik eltulajdonítóira és azokra is, akik engedély nélkül behatolnak mások lakásába. Változnak az elzárás szabályai is, és megszüntetik azt, hogy a fiatalkorúakat (18 év alattiak) eddig nem lehetett ezzel büntetni. A miniszter ezt azzal indokolja, hogy a "fiatalkorú által elkövetett szabálysértésnél a hatóságnak jelenleg alig van szankcionálási lehetősége". Az elzárás 1 és 60 nap között mozoghat, fiatalkorúak esetében azonban legfeljebb 30 napig tarthat. Van néhány olyan kivétel, akiknél nem alkalmazható az eljárás: a fogyatékosok, a terhesség negyedik hónapját elérő nők és a kiskorú vagy fogyatékos gyereket nevelő szülők.

Figyeljünk csak az utolsó mondatra: „Van néhány olyan kivétel, akiknél nem alkalmazható az eljárás [az elzárás]: a fogyatékosok, a terhesség negyedik hónapját elérő nők és a kiskorú vagy fogyatékos gyereket nevelő szülők.” Tekintve, hogy a fiatalkorú cigánynők gyakorlatilag állandóan vemhesek, így őket (az idő felében) nem lehetne elzárni. (Orkjaink még terhesen is bűnöznek, ahogy az az utolsó pár nap kapcsolódó híreiből is kiderült.) És ez csak a kezdet: melyik az a deviánscigány, aki nincs hivatalosan fogyatékosnak nyilvánítva? Melyiknek nincs mondjuk már 15-16 évesen is bűnöző/segílyespalántája? Igen – ez a „szigorítás” egy hatalmas pofon a sz@rnak, mivel a felsorolt kivételek a cigány fiatalkorúak 70-90%-át bevarrhatatlanná teszik.

Ilyen látszatintézkedéseket hoz a kormány, ahelyett, hogy átvenné mondjuk az svájci, angol vagy amerikai példát és gyakorlatilag korlátlanul lecsökkentené a büntethetőségi korhatárt. Vagy, esetleg, átvenné a kitűnő, a cigányokat kőkeményen befenyítő, azokat tényleg pokoli körülmények közé záró olaszt. 

Jellemző amúgy, hogy még ez a (cigányok tekintetében) felvizezett, nesze-semmi-fogd-meg-jól tervezet is kivágta a balliberális cigányfajvédőkél a biztosítékot. Az MSZP saját bevallása szerint is zsidó származású Herczog Máriája azonnal kikelt ellene, azzal az ostobasággal, hogyaszongya „A szakember szerint ez nem jó megoldás, mert a börtön nem alkalmas a rehabilitálásra. „Az elzárás semmilyen módon nem segít annak, akit elzártak, hiszen a börtön nem alkalmas hely arra, hogy az emberek megértsék, hogy amit csináltak, az elfogadhatatlan, és nincs módjuk jóvátenni. Ezzel szemben az adófizetőknek napi 9-10 ezer forintjába kerül a börtön-férőhely”- vélekedett Herczog Mária. A kriminológus szerint inkább arra kellene kényszeríteni a fiatalt, hogy fizesse meg a kárt, kérjen bocsánatot, és értse meg, hogy miért rossz, amit tett. Szerinte ráadásul az új szabály nemzetközi szerződést is sért: az ENSZ gyermekjogi egyezménye szerint ugyanis fiatalkorút csak kivételes esetben szabad elzárni.” (A teljes cikk 2. függelékünkben olvasható.)

Ebből a szövegből visszaköszön minden, a fajvédők által előszeretettel ismételgetett klisé. Például ez: „[a bűnös] fizesse meg a kárt, kérjen bocsánatot, és értse meg, hogy miért rossz, amit tett [ahelyett, hogy lecsuknánk / elzárnánk]”. Egy: A cigány soha nem fog megfizetni semmit, mivel segílykéből nem vonható le semmiféle büntetés. Kettő: kérjen bocsánatot? Értse meg, hogy miért rossz, amit tett? Rossz vicc: egy bűnözőcigány soha a büdös életben nem fogja feladni deviáns, számára igen előnyös (minimális „munkával” sok pénz) életvitelét. Ha úgymond bocsánatot is kér vagy bűnbánatot tart, azt is csak megjátssza: ugye, emlékszünk még arra, mi derült ki a liszkai lincselők lehallgatásakor?

Menjünk tovább: „az adófizetőknek napi 9-10 ezer forintjába kerül a börtön-férőhely”. Ez igaz. Viszont, egyrészt, még mindig jobb ez, mintha futni hagyjuk az orkot, az meg napi rendszerességgel gyilkol, rabol, lop, tesz tönkre maga körül mindet. Másrészt: ki akadályozna meg egy normális, tökös kormányt (na nem a beszari, gyáva Fideszt...) abban, hogy önellátó kényszermunkatáborokat, Tent City-ket hozzon létre? Vagy, ha nem is önellátót, akkor is – kenyér és víz egy jó kis, nem fűtött(!) középkori várbörtönben nem kerülhet olyan irdatlan sokba. Az olaszok például így csinálják (tessék elolvasni EZT) – és Európa nem rúgta őket alfenéken...

Ami pedig az ENSZ-es állítást („az ENSZ gyermekjogi egyezménye szerint ugyanis fiatalkorút csak kivételes esetben szabad elzárni”) illeti, azzal kapcsolatban ajánljuk az ITTENI cikk azzal foglalkozó részét.
 
Hát igen – ez az MSZP, ez a magyarországi baloldal. Ne feledjük, hogy ugyanők voltak azok, akik alig egy éve azt mondták, túl sok rendőrünk van, és kevesebbel is beérnénk. Károlyi Mihály és annak a hadsereggel kapcsolatos véleménye, ugyebár. Most meg a médiumaikban naponta számon kérik a Fidesztől azt, hogy miért nem csinált rendet a két hét alatt, meg folyton-folyvást elmondják, hogy országlásuk alatt milyen jó volt. Ha valakinek, hát az MSZP-nek és úgy általában a liberálisoknak, balosoknak jobb lenne ezügyben kussolniuk, mert ők juttatták ide az országot, a „közbiztonságot”. Itt egyvalaki beszélhet: a Jobbik, amely az elmúlt pár évben állandóan és folyamatosan rámutatott a közállapotok tarthatatlan voltára. Miközben a szoci Drazsé és elvtársai azt hazudozták minden egyes médiumukban, hogy nálunk milyen jó élni, és hogy az ország sokkal biztonságosabb, mint bármelyik (!) nyugat-európai állam... Persze, az MSZP ostobasága még nem jelenti azt, hogy a Fidesz a megoldás. Valamivel jobb – de mindez nem elég. Különösen annak fényében, hogy más EU-tagállamok (svájciak, olaszok, finnek, franciák stb.) hogyan bán(hat)nak a cigányokkal. Mi vajon miért nem vehetjük át az ő gyakorlatukat? Miért kell kinyalni a feneküket, miért nem üthetünk oda a bűnözőknek?
Első függelék: az eredeti Pintér-tervezet:
Elzárná a tizenéves tolvajokat is Pintér

A 18 év alattiakat is lehetne elzárással büntetni, ha apróbb bűncselekményeket követnek el - ez az egyik eleme a Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott közbiztonsági csomagnak. A biciklitolvajokat és a lakásokba besurranókat is a jelenleginél szigorúbban büntető törvényjavaslatban szerepel az is, hogy a belügyminiszter felelne az antiterrorista tevékenységért.

Péntek délután benyújtotta Pintér Sándor belügyminiszter azt a törvénycsomagot, amelyben tételesen szerepelnek a kormány által már korábban bejelentett büntetőjogi szigorítások. A legtöbb módosítás arra vonatkozik, hogy a szabálysértés kategóriájába tartozó apróbb cselekményeket is keményebben fogják büntetni a jövőben.

A benyújtott törvény értelmében, ha valaki húszezer forint alatti értékben követ el lopást vagy éppen rongálást, akkor azért 150 ezer forintos pénzbírsággal vagy elzárással büntethető. Ugyanez vonatkozik a "nem gépi hajtású járművek", vagyis például a biciklik eltulajdonítóira és azokra is, akik engedély nélkül behatolnak mások lakásába.

Változnak az elzárás szabályai is, és megszüntetik azt, hogy a fiatalkorúakat (18 év alattiak) eddig nem lehetett ezzel büntetni. A miniszter ezt azzal indokolja, hogy a "fiatalkorú által elkövetett szabálysértésnél a hatóságnak jelenleg alig van szankcionálási lehetősége". Az elzárás 1 és 60 nap között mozoghat, fiatalkorúak esetében azonban legfeljebb 30 napig tarthat. Van néhány olyan kivétel, akiknél nem alkalmazható az eljárás: a fogyatékosok, a terhesség negyedik hónapját elérő nők és a kiskorú vagy fogyatékos gyereket nevelő szülők.

A gárdajelenségre is reagálnak

A csomag részei a "feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel"-re vonatkozó szabályok, ami reagálás a tavaly bíróság által betiltott, de a különböző formákban továbbra is működő Magyar Gárdára. A törvényjavaslat értelmében ezért a cselekményért is 150 ezer forintos pénzbírság és elzárás jár.

Változás az is, hogy az önkormányzatok által jelenleg kiszabható 30 ezer forintos pénzbírság összegét felemelik 50 ezerre. Egyúttal azonban a szabálysértési ügyek intézésébe bevonják a bíróságokat. Az amúgy is leterheltségre panaszkodó bírókat úgy próbálnák mentesíteni, hogy ezeknek az eljárásoknak az intézését bírósági titkárokra bíznák.

Pintér felel a terror elleni harcért

Szigorúbb büntetés jár majd a törvény elfogadása esetén azért is, ha valaki vészhelyzetről vagy rendzavarásról tesz valótlan bejelentést a hatóságoknak. Ezért százezer forintos bírságot is ki lehetne szabni.

A törvénycsomagnak része az is, hogy a jövőben nem az országos rendőrfőkapitány, hanem a belügyminiszter fog gondoskodni a "terrorfenyegetettséggel összefüggő információk elemzéséről és a terrorcselekmények felszámolásáról". A törvényjavaslat ezt azzal indokolja, hogy így fel lehet gyorsítani a döntéshozatali folyamatot.
(Origo)
Az ATV mai anyaga:
A fiatalkorúakat is börtönbe küldené a kormány
Nem lehetne megúszni a néhány ezer forintos lopásokat sem.

A fiatalkorúakat is lehetne elzárással büntetni, ha apróbb bűncselekményeket követnek el - ez az egyik eleme a Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott közbiztonsági csomagnak.


Ha a parlament elfogadja a módosítást, 150 ezer forintos pénzbírsággal, vagy elzárással büntethető az, aki 20 ezer forint alatti értékben követ el lopást, vagy rongálást. De a bicikli-tolvajokat és a lakásokba besurranókat is a mostaninál szigorúbban büntetnék.

Az utóbbi időben sokszor meggyűlt a bajuk a benzinkutasoknak a tolvajokkal, akik csak kisebb dolgokat, és pár ezer forintot vittek el a boltból. Nem vonták őket eljárás alá, mert 20 ezer forint alatt ez még szabálysértésnek minősült, és, nem voltak büntethetők. A módosításnak köszönhetően a jövőben akár – legfeljebb 30 napos - elzárásra is lehetne ítélni a fiatalkorú elkövetőket, a felnőttektől elkülönítve.

A szakember szerint ez nem jó megoldás, mert a börtön nem alkalmas a rehabilitálásra. „Az elzárás semmilyen módon nem segít annak, akit elzártak, hiszen a börtön nem alkalmas hely arra, hogy az emberek megértsék, hogy amit csináltak, az elfogadhatatlan, és nincs módjuk jóvátenni. Ezzel szemben az adófizetőknek napi 9-10 ezer forintjába kerül a börtön-férőhely”- vélekedett Herczog Mária. A kriminológus szerint inkább arra kellene kényszeríteni a fiatalt, hogy fizesse meg a kárt, kérjen bocsánatot, és értse meg, hogy miért rossz, amit tett. Szerinte ráadásul az új szabály nemzetközi szerződést is sért: az ENSZ gyermekjogi egyezménye szerint ugyanis fiatalkorút csak kivételes esetben szabad elzárni.

Azonban nem csak ez változna a tervezet szerint. Ha elfogadják a törvényt, akkor azt is szigorúbban büntetik majd, ha valaki valótlan tartalmú bejelentést tesz a hatóságoknak vészhelyzetről, vagy rendzavarásról. Ezért akár 100 ezer forintos büntetést is kiszabhatnak. Szintén 150 ezer forintos bírsággal, vagy akár elzárással is büntethető lenne az, aki újra részt vesz egy feloszlatott társadalmi szervezetben. És akkor is, ha olyan öltözetben jelenik meg, ami hasonlít a feloszlatott szervezet ruhájára.
atv.hu

Címkék: cigánybűnözés anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr282129533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása