Eddig soha nem látott képek Hitler bunkeréből (1945) + olvasó

Sziasztok Kurucok!
Annyi a bibi, hogy az a két kép, amelyiken szemléző katonákat látni a bunkerben és annak udvarán a Hitler hulláját rejtő gödörnél, azok nem a Vörös Hadsereg, hanem az US ARMY katonái. Tisztán felismerhető az amerikai egyenruha. Szovjet katonák az utolsó előtti képen vannak a Birodalmi Kancelláriánál.

Hitler 1945. április 30-án lett öngyilkos, a berlini helyőrség május elsején kapitulált, az oroszok május másodikán léptek először a bunkerbe és napokig azzal voltak elfoglalva, hogy keresték Hitler holttestét. William Vandivert tehát áprilisban nem járhatott a bunkerben, főleg nem néhány nappal Hitler halála után. Szemmel láthatóan azután fotózhatott, mikorra az oroszok már kifosztották a bunkert, vagyis inkább május második felében. Fotóit a LIFE magazin júliusban hozta le. Vandivert a szövetséges csapatok közül csak a szovjet csapatokkal járhatott Berlinben áprilisban. A többiek nem ostromolni, hanem megszállónak érkeztek a kapituláció, május 8-a után.
K. Sz.
Korábban írtuk: Eddig soha nem látott fotókat tett közzé a LIFE. William Vandivert, a magazin egykori fotósa 1945 áprilisában a szövetséges csapatokkal járta be Berlint, és eljutott Hitler bunkerébe is.
Az 1945 áprilisi harcokban ott volt a LIFE magazin 33 éves fotósa, William Vandivert, aki az elpusztított városban Berlin olyan pontjaira is eljutott, ahová más újságírókat nem engedtek be.
Alig pár nappal Hitler öngyilkossága után a diktátor bunkerébe is bejutott, ahol nem csak a szétdobált és feldúlt berendezést, de a vizsgálatokat folytató szovjet katonákat is sikerült megörökítenie. Alább a képek a városról és a bunkerről.
Hollik Péter - Kuruc.info
(Mandiner, life.com nyomán)

Címkék: adolf hitler hitler bunkere

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr802129548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása