Alkotmánymódosítással biztosítja a Fidesz közbiztonsági javaslatának betarthatóságát - írja a HírTV honlapja. A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által benyújtott javaslat alapján a bírósági titkárok is eljárhatnak a helyi bíróságok hatáskörébe tartozó ügyekben.
Ezzel egy időben az Országgyűlés elé került a közbiztonság javítására készült törvénymódosító csomag is, ami szigorítja a tulajdon elleni szabálysértések büntetéseit. A tervezet szerint a húszezer forint érték alatti lopást, sikkasztást, csalást, rongálást és hűtlen kezelést is lehet elzárással büntetni.
A belügyminiszter javaslata emellett súlyosbítja a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel, valamint a magánlaksértés büntetési tételét is.
(HírTV)

Címkék: antimagyarizmus anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr962126728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása