Marad a napos, meleg idő

 2010.07.01. 06:56

Többórás napsütésre számíthatunk, csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Csütörtökön is hőség várható, 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Egészen a hét végéig hasonlóan napos, nyári időre van kilátás.

Részletes előrejelzés

Csütörtökön sok napsütés, meleg nyári idő várható. Általában kevés felhő lesz az égen, de főként északkeleten délután megnövekedhet a felhőzet. Néhol futó zápor, zivatar előfordulhat. Mérsékelt lesz az északias szél. 28, 32 fokra melegszik a levegő.

Fronthatás továbbra sem érvényesül, a hőség azonban kitart. Főként az idősek és a keringési betegségben szenvedők érzhetik ennek negatív hatásait. Az időjárás szervezetedre gyakorolt hatásairól itt olvashatsz részletesebben. A közlekedésben a meleg hatására tompuló reflexekre, növekvő reakcióidőre kell odafigyelni. Az utastér pedig gyorsan felforrósodik, ezért se gyermeket, se kisállatot ne hagyj az autóban! A 30 fok közeli melegben öltözz szellősen, természetes anyagú ruhaneműkbe! A déli órákban tartózkodj a napozástól, mert 15-20 perc alatt leéghetsz, ha teheted, húzódj árnyékos vagy légkondicionált helyre! Igyál sok folyadékot, mert könnyen kiszáradhat szervezeted! Ezt részben fedezheted lédús gyümölcsökből vagy hideg gyümölcslevesből is. A légszennyezettség az ország nagy részén alacsony marad, de a nagyvárosokban már közepes szintet érhet el. A pollenkoncentráció kissé nő.

Pénteken a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, és helyenként kialakulhat futó zápor, zivatar. Mérsékelt lesz az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.

A további napok időjárásáról itt olvashatsz. Miért volt ilyen szokatlan a májusi időjárás? Erről szóló cikkünk itt található.

Európai helyzetkép

Markáns ciklon éri el a Brit-szigeteket, melynek hatására a frontfelhőzet átvonulásával nyugati felén csapadékos idő várható. A délies szél megerősödik, Írország és Skócia partjainál viharossá fokozódik. A csapadékos területeken 20 fok körül, míg keleten, a főváros környékén 26, 28 fok körül alakul a hőmérséklet. Ciklon alakítja az időjárást Skandinávia északi részén is, a gyakran erősen felhős ég mellett elszórtan eső, zápor, helyenként zivatar alakul ki. Az időnként megerősödő szélben 15, 20 fokig melegszik a levegő. Nedves, labilis légtömeg helyezkedik el a kontinens délkeleti részén Olaszországtól a Balkán félszigeten át Ukrajnáig. A napos nyárias időt többfelé délutáni gomolyfelhő képződés zavarja, és elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki, melyek a Kárpát-medencét is érintik. A legtöbb csapadékra, heves zivatarokra a Balkán-félszigeten lehet számítani. A térségben mérsékelt északias áramlás jellemző. A legmagasabb hőmérséklet 26, 32 fok között várható. Európa más részein anticiklon hatására napos, száraz idő uralkodik. A legmelegebb Ibéria déli részén lesz, ahol helyenként 40 fokos maximumok is előfordulnak.

ICI Interaktív Meteorológia

Címkék: időjárás meteorológia előrejelzés várható

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr702122292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása