A hívők akkor sem akarták elhagyni az épületet, amikor a belvárosi templomnál reggel megjelentek az egyház tisztviselői.
Hívők egy csoportja bezárkózott a clevelandi Szent Imre római katolikus magyar templomba annak bezárása ellen tiltakozva - tudósított csütörtökön a Fox News hírcsatorna. A hívők akkor sem akarták elhagyni az épületet, amikor a belvárosi templomnál reggel megjelentek az egyház tisztviselői.
Az egyházkerület mintegy 100 tagja előző nap békés tiltakozáson vett részt a történelmi templomnál; a hívők egy csoportja éjszaka is virrasztott. A 106 éves magyar templom az utolsó annak az 50 templomnak a sorában, amelyet Richard Lennon clevelandi püspök a racionalizálás jegyében bezáratott az amerikai Ohio szövetségi állambeli egyházmegyéjében.
(MTI)

Címkék: zsidóbűnözés antimagyarizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr952124221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása