Izrael és számos cionista szervezet időnként tüntetéseket szervez az egyetlen palesztin fogságban sínylődő zsidó katona, Gilad Shalit szabadon bocsátása érdekében. Ilyenkor a cionista médiumok krokodilkönnyeket hullatnak, de arról hallgatnak, hogy ez idő szerint 7300 palesztint tartanak fogva az izraeliek.
A fogva tartottak között találunk 17 megválasztott parlamenti képviselőt és két korábbi minisztert is. A palesztin foglyok húsz különböző börtönben raboskodnak. Több százan vannak közöttük olyanok, akik ellen soha semmiféle bírósági ítélet nem született.
Az izraeli börtönökben sínylődő palesztin rabok között 33 nő, illetve 300 gyermek is van, 296 fogoly pedig korábban a Palesztin Hatóság köztisztviselőjeként dolgozott – közölte Abdul Nasser Farawna, az izraeli börtönökben fogva tartott palesztinok ügyeivel foglalkozó egyik jogvédő szervezet vezetője hétfőn. Farawana elmondta, hogy 1500 palesztin rab súlyosan beteg és azonnali orvosi kezelésre szorul. Több tucat azoknak a foglyoknak a száma, akiknek az életét csak egy azonnali műtét mentheti meg – mondta a palesztin jogvédő, hozzátéve, hogy Izrael – a nemzetközi jogszabályokat súlyosan megsértve – nem tesz semmit a súlyosan beteg palesztin rabok gyógykezelése érdekében.
A foglyokat különböző börtönökben tartják fogva Ramon, Shatta, Galboa, Asqalan, Hadarim, Al-Damoun, Be'er Sheva, Ofer, Majoddo izraeli településeken, valamint többen is raboskodnak a Negev-sivatagban található egyik fogházban is. A palesztin jogvédő elmondta azt is, hogy a palesztin rabok 83%-a Ciszjordániából, 10,6%-a pedig a Gázai övezetből származik, míg a többiek Izraelben, illetve más arab államban éltek a letartóztatásuk előtt. (Néhányan közülük nem palesztinai arabok.) A büntetési tételek általában 10 évtől az életfogytiglani szabadságvesztésig terjednek – mondta el Abdul Nasser Farawna, aki korábban maga is megtapasztalhatta az izraeli börtönökben uralkodó állapotokat, ugyanis egy ideig őt is fogságban tartották az izraeliek.
Néhány neves politikai személyiség – mint például Nael al-Barghouthi, Fakhri al-Barghouthi, valamint Akram Mansour – immár 30 évnél is régebben raboskodik Izraelben. Farawna felszólította az emberjogi szervezeteket, hogy a palesztin foglyok ügyét tárják a világ közvéleménye elé, és tegyenek erőfeszítéseket a fogva tartott szabadságharcosok kiszabadítása érdekében. Végezetül Farawna megjegyezte: a palesztinok kezében lévő egyetlen izraeli fogoly, Gilad Shalit aligha fog kiszabadulni addig, amíg az összes bebörtönzött palesztin is vissza nem nyeri a szabadságát.
Perge Ottó
Forrás: Press Tv
(Kuruc.info)

Címkék: külföld zsidóbűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr522120317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása