Törökország lezárta légterét Izrael előtt - jelentette be a kanadai G20-csúcstalálkozón tartózkodó Recep Tayyip Erdogan török kormányfő, akit az Anadolu török állami hírügynökség idézett.
Ankara a Gázai övezet zárlatát megtörni akaró segélyflottilla elleni május 31-i izraeli haditengerészeti akció után tiltotta meg az izraeli gépeknek, hogy használják a török légteret - mondta Erdogan vasárnap újságíróknak, de a tilalmat nem pontosította.
A segélyflottilla elleni május 31-i akcióban meghalt kilenc török állampolgár. Emiatti tiltakozásul Törökország már korábban visszahívta nagykövetét Izraelből, és lemondta a két ország közös hadgyakorlatait. Erdogan vasárnap ismét bocsánatkérésre szólította fel Izraelt a történtek miatt.
(MTI)

Címkék: izrael törökország gépek légtér

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr792118435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása