Hiába próbálta felvenni a harcot Vas László (†49) a szervezetét pusztító gyilkos kór ellen, gyógyulása elé magasabb érdekek görgettek akadályt.
Fittyet hányva a férfi rákbetegségére, a hatóságok családjával együtt kilakoltatták otthonából, ami az autópálya-építés útjában állt. László évek óta harcolt a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatallal, akik a sztráda építése miatt akarták kisajátítani a férfi házát, ám az ingatlan értékének töredékéért. A telken ugyanis három, egyenként több mint 100 négyzetméteres ház áll, s ezért csupán 60 milliót ajánlottak.
Alig pár héttel a méltatlan eljárás után László feladta a küzdelmet a betegség ellen. Megözvegyült felesége, Aranka (44) szerint férje még élhetne, ha a hatóságok figyelembe veszik körülményeiket.
– Csak addig akartunk haladékot kapni, amíg a férjem a sorozatos kemoterápiás kezelések után kicsit erőre kap. Egy életmentő műtét volt a háta mögött, egy fej nagyságú tumort operáltak ki belőle. Mindez azonban nem volt elégséges indok az államigazgatási szerveknek, kitűzték a kilakoltatás időpontját – mesélte Aranka, akinek a férje több mint hetven kilogrammot fogyott, képtelen volt lábra állni. Ennek ellenére hiába kérvényezték a kilakoltatás elhalasztását az Államigazgatási Hivatalnál, nem hitték, hogy László súlyos betegsége miatt nem szállítható, és még büntetést is kiróttak rájuk. Az özvegyre 200 ezer forint, a jogi képviselőre pedig 400 ezer forint eljárási bírságot szabtak ki.
– Egy nappal a kilakoltatás előtt elköltöztünk az otthonunkból. Nem akartam kitenni a beteg férjem annak, hogy rendőrök dobják ki. Felfújtunk egy gumimatracot, abba fektettük, végül a fiaim tették be egy mikrobuszba – ecsetelte a költözés részleteit Aranka.
László állapota ezután rohamosan romlott, végül otthonában hunyt el.
– Az orvosi igazolás szerint László segítség nélküli helyváltoztatásra képtelen volt, a kezelésekre az Országos Mentőszolgálat szállíthatja. Ennek hiányában szállításra alkalmatlan. Az orvos azt is leírta, hogy a beteg költöztetése kifejezetten ellenjavallt, ugyanis a beteg életére és gyógyulási esélyeire negatív kihatással lehet – mondta dr. Ratkócai Richárd, Aranka jogi képviselője.
Az ügyben a Blikk kereste a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatal illetékesét, ám lapzártáig a hatóságtól nem nyilatkoztak.
(Blikk)

Címkék: antimagyarizmus anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr132115754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása