Tisztelt Szerkesztőség! A politikai, rendvédelmi és honvédelmi vezetők cseréi a Fidesz országlásának zseniális oldalára mutattak rá az elmúlt időszakban. Kezdjük a legkorábbi, nagy visszhangot kiváltott honvédelmi fejcserékkel.
A korábbi kormányzat által valahova, a világ végére kinevezett nagykövet, Fodor Lajos vezérkari főnököt visszahívták a Honvédelmi Minisztériumba közigazgatási államtitkárnak, és ő azonnal kivágta a helyére kinevezett tábornokot, valamint az összes vezető beosztású főtisztet. Ezen tábornokok helyére olyan emberek kerültek, akik eddig vagy névtelenek, vagy pedig az UD Zrt.-nél fejtették ki tevékenységüket. Az UD-s tábornok, a katonai elhárítás egyik vezetője lett.
Megdolgozott érte! Fodor Lajos ismét valaki. Hende Csaba egy senki, kell mellé valaki.
Az PSZÁF vezetője címre Szász Károly egykori irányító aspirál, a Magyar Postához Kalmár István kerül  vissza igazgatótanácsi elnöknek, míg az elnök egy Schmidt nevű 32 éves, több évtizedes postai tapasztalattal bíró ember lesz. Kalmár valószínűleg azért megy, hogy valaki értsen is hozzá.
Az MFB-hez visszatér a volt főnök, akihez betagolták az állami tulajdonú vállalatok felét. Innentől banktitok lesz, hogy mennyiért, kinek adták el ezeket a vállatokat. A főügyészi posztot valószínűleg ismét Polt Péter kapja, de esélyes lesz a Kulcsárral barátságosan csevegő és ezt kihallgatásnak nevező Ihász Sándor jelenlegi fővárosi főügyész is.  
A fegyelemhez szokott Pintér Sándor belügyminiszter megvárja miniszterelnökét, a bolgár tengerpartról kipihenten hazajövő Orbán Viktort, aki elutazása előtt kiadta a Parlamentnek az ukázt, hogy nincs szabadság, kőkemény törvényalkotási folyamat van, és ne lazsáljon senki sem. És elment szabadságra, lemondva a német kancellárral történő megbeszélését is. Onnan írogatott, hogy kit ajánl államfőnek. 
Nos a belügyminiszter lefejezi jövő héten a rendőrség teljes vezetését, leváltja az országos főbörtönőrt, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság vezetőit. A főrendőr a 2005-ben nyugdíjba küldött Hatala tábornok lesz, aki ezért nagyon hálás, a budapesti rendőrfőkapitány az erre teljesen alkalmatlan Tóth Tamás ezredes, belvárosi kerületi kapitány lesz. Tudom mit beszélek, ismerem nyomozó korától, már akkor is azt tanácsolták neki, inkább hagyja el a testületet, mint kárt tegyen. Mivel igen erős fideszes kapcsolatai vannak, futott a szekere, most célba is ért.
 
A legnagyobb dobás viszont az egykori határőrség parancsnoka, Béndek József tábornok. Ő, mivel a rendőrséget és a határőrséget EU-s irányelvek szerint összevonták, nem akart főkapitány-helyettes lenni, csak főkapitány. Nem jött be, nyugdíjazták, és most láss csodát, a Vám és Pénzügyőrség parancsnokaként tér vissza, teljes, de boldog szakmai tudatlanságban.
A játszótérről kizárt kisgyerek mindig hálás annak, aki beengedi a homokozóba. Nézzük, kiket engednek be a játszótérre, kik lesznek még nagyon hálásak!
(volt rendőr olvasónktól)

Címkék: levelek olvasói

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr882117047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása